Dėl politikės A. Velykienės elgesio – tyrimas: kaltinama pažeidusi garbę ir orumą | Diena.lt

DĖL POLITIKĖS A. VELYKIENĖS ELGESIO – TYRIMAS: KALTINAMA PAŽEIDUSI GARBĘ IR ORUMĄ

Etikos komisijos nariai nusprendė pradėti tyrimą dėl miesto tarybos narės Alinos Velykienės elgesio. Etikos komisijos narius pasiekė skundas, kuriame politikė kaltinama pasielgusi neetiškai bei pažeidusi kito žmogaus garbę ir orumą.

Kaltinimus politikei metė Klaipėdos mažųjų laivų savininkų asociacijos "Pajūrio laivai" prezidentas Algirdas Valentinas.

Komisijai pateiktame skunde jis prašo, kad miesto Etikos komisija priimtų sprendimą, jog A. Velykienė liepos 20 d. vykusiame jungtiniame Jūrinės kultūros koordinacinės tarybos ir Klaipėdos miesto savivaldybės Jūrinių bei vidaus vandenų reikalų komisijos posėdyje pažeidė Lietuvos Respublikos valstybės politikų elgesio kodekso nuostatas bei A. Valentino garbę ir orumą.

Skunde dėstoma, kad, minėtame posėdyje A. Valentinui pareiškus kritiką politikei, ši esą ėmėsi puolimo taktikos ir, rodydama į A. Valentiną pirštu bei sakydama "šis ponas", pareiškė, jog jis be leidimo ir nemokėdamas jokių mokesčių prie Klaipėdos muziejaus krantinės laikė savo laivą.

Politikę skundžiantis asociacijos vadovas rašte tvirtino, kad tokie A. Velykienės teiginiai neatitinka tikrovės.

A. Valentinas prašo, kad politikei būtų rekomenduota paneigti jos paskleistą žinią ir viešai atsiprašyti.

Etikos komisijos nariai nusprendė pradėti tyrimą dėl politikei metamų kaltinimų. Pradėjus tyrimą galimybių pasisakyti turės abi pusės.

Tiesa, kol bus nagrinėjamas šis klausimas, Etikos komisijos pirmininkas Edmundas Kvederis nuo savo pareigų nusišalino.

Taip politikas pasielgė todėl, kad priklauso tai pačiai frakcijai kaip ir A. Velykienė, tad taip nori išvengti įtarimų ar kaltinimų interesų konfliktu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

pasaulio puodai

nepadejo grybu reklama, reikia rimtu darbu

ninočka

puteikiniai pradeda rinkiminę kompaniją

SUSIJUSIOS NAUJIENOS