Dėl šildymo spręs kitą savaitę | Diena.lt

DĖL ŠILDYMO SPRĘS KITĄ SAVAITĘ

Didieji šalies miestai – Vilnius ir Kaunas nusprendė baigti šildymo sezoną. Klaipėda kol kas neskuba to daryti, nes yra per šalta. Dėl šildymo sezono pabaigos uostamiestyje vėl bus sprendžiama kitą savaitę.

Didieji šalies miestai – Vilnius ir Kaunas nusprendė baigti šildymo sezoną. Klaipėda kol kas neskuba to daryti, nes yra per šalta. Dėl šildymo sezono pabaigos uostamiestyje vėl bus sprendžiama kitą savaitę.

Vilnius ir Kaunas šildymo sezoną baigs nuo pirmadienio. Kiti didieji šalies miestai neskuba imtis tokių veiksmų. Klaipėda, ar jau užbaigti šildymo sezoną spręs pirmadienį.

„Svarstėme, ką daryti, tačiau Klaipėdoje dar nenusimato labai šiltų orų. Kitą savaitę stebėsime orus, prognozes ir spręsime“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Aleksadr Michailov.

Pasak jo, baigti  šildymo sezoną yra labai lengva – iš karto galima pradėti atjunginėti šildymą daugiabučiuose namuose, įstaigose.

„Šiandien ryte buvo tik 2 laipsniai šilumos. Dar tikrai per šalta. Vilniuje, kur vyrauja 16-17 laipsnių šilumos, galima baigti šildymo sezoną. Pas mus visada jis baigiamas vėliau, bet ir vėliau pradedamas rudenį“, – komentavo pavaduotojas.

Oficiali šildymo sezono pabaiga skelbiama, kai tris paras oro temperatūros vidurkis yra nemažesnis nei 10 laipsnių šilumos.

Įmonės „Klaipėdos energija“ duomenimis, pastarosiomis paromis uostamiestyje ji siekė 5, 6 laipsnius šilumos. Tik antradienio buvo didesnė – 9 laipsniais šilumos.

Daugiabučių namų gyventojai turi galimybę anksčiau baigti šildymo sezoną. Tam reikia gauti daugumos (50 proc. +1) pritarimą. Taip pat patalpose turi vyrauti nemažesnė nei 18 laipsnių šilumos temperatūra.

Per paskutinius dešimt metų Klaipėdoje anksčiausiai šildymo sezonas buvo baigtas balandžio 14 dieną. Taip buvo 2009 metais. Vėliausiai – balandžio 26-ąją. Taip buvo 2010 metais.

Klaipėdoje šildymo sezonai baigti

2004 m. – balandžio 19 d.

2005 m. – balandžio 18 d.

2006 m. – balandžio 25 d.

2007 m. – balandžio 16 d.

2008 m. – balandžio 24 d.

2009 m. – balandžio 14 d.

2010 m. – balandžio 26 d.

2011 m. – balandžio 21 d.

2012 m. – balandžio 20 d.

2013 m. – balandžio 22 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

R

Is tikruju silta ir nera ko bambeti. Kuo greiciau reikia atjungti sildyma!

Diedukas

Nei šildo,nei ką.Radiatoriai vos drungni,o mokėti reikės kaip per šalčius.Reikia gi ponams vasarai užsidirbti.Po sunkių darbų, plėšikavimo iš mūsų visų,reikia Kanaruose pailsėti.Mums teks veržtis diržus,skolas plėšikams ALI BABAOMS už nemokančius grąžinti.

Atjunkit

Atjunkit gi pagaliau tą šildymą jopštararai ar jums visiškai vienodai gyventojų norai??? Pensininkams nors visą vasarą gali šildyti, jie centus moka gaudami kompensacijas. Ir dar patikrinkite kaip dirba sobo sistemos. Kol miesto taryboje bus tas konservatorius savininkas, tol jis darys ką nori. Sobo sistemos vagys ir aferistai !!!!!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS