Dėl šunų uostamiestyje – detektyvas: žmonės sunerimę, skaičiuojama tūkstantinė žala | Diena.lt

DĖL ŠUNŲ UOSTAMIESTYJE – DETEKTYVAS: ŽMONĖS SUNERIMĘ, SKAIČIUOJAMA TŪKSTANTINĖ ŽALA

Pora netoli miesto centro besibastančių šunų užminė tikrą mįslę bešeimininkiais gyvūnais besirūpinančioms tarnyboms. Gyvūnų paieškai jau susivienijo abi tokias paslaugas mieste teikiančios įstaigos, tačiau vaiduokliais pramintų amsių nepavyksta pagauti nuo pavasario. Per šį laiką šunys spėjo padaryti net kelis tūkstančius eurų siekiančios žalos.

Apgadino mašinas

Uostamiesčio gyventojus neramina tarp Sausio 15-osios ir Kauno gatvių migruojantys du šunys – vienas jų primena vokiečių aviganį, o antrasis klaipėdiečių apibūdinamas kaip tiesiog kiek mažesnis ir baltas.

Apie bastūnus informacijos yra gavusios ir abi mieste beglobių gyvūnų gaudymo, surinkimo, laikymo, sterilizavimo, karantinavimo, eutanazijos ir utilizavimo paslaugas teikiančios įmonės.

Apie nuo šių dviejų keliauninkų nukentėjusius žmones nepranešama, tačiau informuota apie atvejus, kai šunys apgadino klaipėdiečių turtą.

Tie šunys – lyg vaiduokliai.

"Klaipėdos" skaitytojas Tomas pranešė pats buvęs tokio įvykio liudininku. Vyras matė, kaip į vokiečių aviganį panašus šuo, norėdamas pasiekti į automobilio variklio skyrių įlindusią katę, smarkokai apgraužė transporto priemonę. Skaitytojo teigimu, apgadinto automobilio šeimininkas padarytą žalą įvertino tūkstančiu eurų.

Bendrovės "Nuaras" atstovė Gintarė Liutkuvienė sakė, kad būta ir atvejo, kai, tikėtina, tie patys šunys apgadino ir dar vieną automobilį. Teigiama, kad tuomet padaryta žala siekė kelis tūkstančius eurų.

Primena detektyvą

Pašnekovės teigimu, žinia apie vaiduokliais pramintus du šunis "Nuarą" pasiekė dar praėjusį pavasarį, tačiau, net ir bendradarbiaujant su viešąja įstaiga "Būk mano draugas", kuri taip pat rūpinasi miesto beglobiais gyvūnais, kol kas šių šunų pagauti nepavyko.

Abiejų įstaigų atstovai įvardijo tą pačią problemą. Vos gavus pranešimą apie vėl pasirodžiusius šunis, nespėjama atvykti greitai – šunys pradingsta iš pranešėjo nurodytos vietos. Be to, neabejojama, kad plikomis rankomis šunų pagauti nepavyks – reikės juos pergudrauti.

Taigi keturkojų paieškos jau virto tikru detektyvu.

Šunys – lyg vaiduokliai

Viešosios įstaigos "Būk mano draugas" vadovė Galina Kučinskienė pabrėžė, kad ieškant šunų ypač vertinga ir gyventojų pagalba – pastebėjus įtartiną keturkojį ir apie jį pranešus tarnyboms, reikėtų stengtis nepamesti gyvūno iš akių, galbūt pabandyti prisivilioti skanesniu kąsneliu, kad šis bent kiek ilgiau užsibūtų vienoje vietoje.

"Tie šunys – lyg vaiduokliai. Juos kažkas kažkur pamato, tačiau nespėja nufotografuoti. Paskui jie staiga dingsta", – apibendrino "Nuaro" atstovė.

Pasak jos, pastebima, kad kurį laiką šie du šunys minėtoje teritorijoje blaškosi naktimis.

Pastatė gaudykles

Apie siautėjančius keturkojus gyvūnų globėjams pranešę Tilžės gatvėje esančio automobilių serviso atstovai sutiko prisidėti bandant sučiupti šunis.

"Nuaro" atstovai prie serviso tvoros, kur dar aprėpia vaizdo stebėjimo kameros, pastatė specialias gaudykles.

Sutarta, kad į jas patekusius šunis pamatę serviso apsaugos darbuotojai informuos gyvūnų gaudytojus.

Kitu atveju "Nuaro" atstovams tektų per naktį budėti prie gaudyklių ir gyvūnui įkliuvus nedelsiant jį iš ten ištraukti ir perkelti į jam palankesnę aplinką, mat į nedidelę erdvę pakliuvęs šuo patirtų stresą.

Išaiškino šeimininką?

G.Liutkuvienė sakė, kad bendraujant su gyventojais pavyko išsiaiškinti, kad po miestą besiblaškantys keturkojai vis dėlto turi namus, tik yra netinkamai prižiūrimi.

"Jie pasileidžia, apibėga savo rajoną, kartais susidomi kokiu objektu. Dažniausiai jie yra paleidžiami naktį arba pabėga", – dėstė G.Liutkuvienė.

Gyvūnais besirūpinančios įstaigos atstovai bandys apsilankyti pas įtariamą šunų šeimininką ir su juo aptarti susiklosčiusią situaciją.

Jeigu paaiškės, kad tam žmogui iš tiesų priklauso bastūnai, informacija apie jį bus perduota policijos pareigūnams.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

nusibodo tos pseudoprieglaudos

jei kas gerai pakraytų tas prieglaugas, oi ko atrastų. Elgetauja pinigų nuolat manipuliuodamas žmonių gailestingumu, gal specialiai pakiša kokias feikines sužeistų gyvūnų foto, kas sužiūrės. Kai reikia paimti gyvūną, ypač su ta ex kučinskiene, žmonės bijo jai skambint, gandas apie jos gerą kabutėse charakterį toli paėmęs. galima suprast, kodėl kučinskas ir išsiskyrė. o be jos face kontrolės klaipėdoj negausi gyvūno. o kiek atvejų iš kitų prieglaudų, kai žmogus ieško konkrečiai didelio ar mažo šuns, priklausomai nuo to, kur ketina laikyti. Paskutinis bajeris fb teko matyti, paėmė moteris iš prieglaudos esą mažytį šuniuką, kad neaugtų didelis, o užaugo tiesiog miulžinas. gi eina pas veterinarus, kurie gali nustatyti, kiek gyvūnui mėnesių ir pagal tai apskaičiuoti preliminarų ūgį. Kam tas melas? Gerai, kad moteris jauna, geras darbas, tai palieka kai išvyksta darbo reikalais, šunų viešbutyje. Na bet ne to ieškojo gyvent 2 kambarių bute mieste...

Anonimas

Varkšai šuneliai , o kai juos sutraiško speçialiai, suluošina , nužudo -- kodė policija tokių žvėrių neteisia . Nesąmonė pošventine šunys kalti dėl avarijų , apgraužtù pafangų -- DIDŽIAUSIAS ABSURDAS...

tilžės karosas

vaiduokliai negraužia. graužia bobos kurios turi bent viena danti..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS