Dėl tarakonų uždarytam restoranui – žalia šviesa | Diena.lt

DĖL TARAKONŲ UŽDARYTAM RESTORANUI – ŽALIA ŠVIESA

Inspektoriai laikinai sustabdė vieno miesto centre esančio restorano veiklą. Įstaigos patalpose rasta tarakonų. Pažeidimai nustatyti tiriant vartotojos pranešimą. Moteris tvirtino, kad, valgydama restorane, barščiuose rado tarakoną.

Kenkėjus naikino neefektyviai

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai neplaninį patikrinimą Žvejų gatvėje esančiame restorane „Katpėdėlė“surengė po žiniasklaidoje pasirodžiusių pranešimų.

Viena moteris teigė, kad, valgydama minėtoje įstaigoje, barščiuose rado tarakoną. Į pranešimą inspektoriai sureagavo operatyviai ir dar tą pačią dieną surengė patikrinimą.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža tvirtino, kad vartotojos pateikta informacija dėl įstaigoje esančių tarakonų pasitvirtino.

Patikrinimo metu restorane inspektoriai nustatė kenkėjų kontrolės pažeidimų, kad neužtikrinama patalpų ir įrangos priežiūra.

Pasak A.Baužos, įstaigoje buvo vykdoma kenkėjų kontrolė, naikinimas, tačiau neefektyviai – nebuvo užtikrintos tinkamos kenkėjų kontrolės procedūros.

„Tarakonai įstaigoje buvo naikinami. Šias paslaugas teikianti įmonė tokius darbus atliko kelis kartus per mėnesį. Paskutinį kartą kenkėjai buvo naikinami rugpjūčio 31-ąją. Tačiau, matyt, tokių priemonių nepakako“, – teigė viršininkas.

Gavo du skundus

Patikrinimo metu gyvų ir negyvų tarakonų buvo rasta restorano pirmojo aukšto baro zonoje, virtuvėje, gamybinio inventoriaus plovykloje, antrojo aukšto virtuvėje bei ties baro sandėliavimo patalpos įėjimu, šaldymo kamera. Maisto su šiais kenkėjais inspektoriai neaptiko.

Tikrintojai atkreipė dėmesį ir į tai, kad įstaigos gamybinės patalpos nepakankamai išvalytos – po įrenginiais buvo prisikaupę maisto likučių.

A.Bauža sakė, kad restorane „Katpėdėlė“ tai buvo antras patikrinimas dėl pastebėtų tarakonų.

Tarnyba rugpjūčio 24 d. gavo pranešimą, kad įstaigos lankytojas matė bėgantį tarakoną. Tą kartą tarnyba taip pat operatyviai surengė neplaninį patikrinimą įstaigoje, tačiau pažeidimų neužfiksavo.

„Kadangi buvo gautas jau antras pranešimas, o patikrinimo metu nustatyta pažeidimų, laikinai sustabdėme įstaigos veiklą. Tokiu būdu siekiame apsaugoti vartotojus. Taip pat atsakingam darbuotojui bus taikoma nuobauda“, – patikino viršininkas.

Atsidarys, kai susitvarkys

Anot A.Baužos, įstaiga vėl galės atverti duris, kai bus pašalinti nustatyti trūkumai. Restoranas turi dezinfekuoti patalpas, įrangą, sunaikinti kenkėjus, įvertinti dezinfekcijos efektyvumą laboratorijoje.

„Įmonė turi pranešti mums, kai viską sutvarkys. Tada atliksime pakartotinį patikrinimą. Jei viskas bus gerai, restoranas vėl galės priimti lankytojus“, – pabrėžė pašnekovas.

Prieš porą savaičių taip pat buvo gautas pranešimas, kad šiame restorane valgęs vyras barščiuose rado kirminą.

„Kirminėlis su tarakonais nėra susijęs, tačiau tai rodo, kad restorano personalas, vadovaujantys žmonės dirba neatsakingai“, – kalbėjo viršininkas.

Nulėmė pastato specifika

Bendrovės „Amber Food“, kuri valdo „Katpėdėlės“ restoranų tinklą, Rinkodaros skyriaus vadovės Linos Nikonovaitės teigimu, restoraną uždaryti kelioms dienoms nuspręsta atsižvelgus tiek į vidinio patikrinimo, tiek į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspekcijos rezultatus.

L.Nikonovaitė atkreipė dėmesį, kad restoranas, kurio veikla laikinai sustabdyta, yra įsikūręs autentiškame mediniame pastate – uostamiesčio architektūros paveldo dalyje.

„Pastatas senas, tad kenkėjai slepiasi giliai vidinėse jo konstrukcijose. Neseniai atlikome generalinį patalpų valymą ir keliskart stipriai dezinfekavome visą pastatą. Tai ir galėjo paskatinti tam tikrą nedidelį kenkėjų pasirodymą paviršiuje. Šiuo metu baigiame taikyti papildomas priemones, kad būtų atsikratyta kenkėjų likučių, ir restoraną vėl atidarysime ketvirtadienį“, – informavo vadovė.

L.Nikonovaitė pabrėžė, kad tai „izoliuotas“, konkretaus pastato specifikos nulemtas atvejis, neturintis nieko bendro su griežtais „Katpėdėlės“ tinklo restoranuose taikomais sanitarijos reikalavimais. Jie nuolat skrupulingai tikrinami Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistų.

„Be šio atvejo, per paskutiniuosius metus restoranas, esantis Žvejų gatvėje, tikrintas dar du kartus. Po patikrinimų prieš metus ir šį rugpjūtį konstatuota, jog įstaigoje laikomasi esminių maisto saugos ir higienos reikalavimų – restoranas yra gavęs geriausią Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspekcijos vertinimą – 5 puodelius“, – komentavo vadovė.

Ketvirtadienį L.Nikonovaitė informavo, kad Žvejų gatvėje esančiame restorane jau pašalinti tam tikri trūkumai ir pritaikyti dar griežtesni higienos ir sanitarijos reikalavimai. Jau gautas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos leidimas atnaujinti veiklą.

GALERIJA

  • Dėl tarakonų uždarytam restoranui – žalia šviesa
  • Data: Žvejų gatvėje esantis restoranas „Katpėdėlė“ duris žada atverti ketvirtadienį.
  • Dėl tarakonų uždarytam restoranui – žalia šviesa
  • Dėl tarakonų uždarytam restoranui – žalia šviesa
  • Antanas Bauža
Rašyti komentarą
Komentarai (25)

DJ

Barbarų tarakonų invazija yra žydo-masonų ložės išmislas !.

Klientas

Teko lankytis ir man, administratorė neadekvati kolchozo melžeja. Kolektyvui sėkmės darbe, You are The best ir Klaipėda.

va būtent

,jog nebėra kas veikti, prieš porą metų, grįžtant iš smiltynės paplūdymio sumanėm prisėst "Katpėdėlėj", kažko užkąst, atsigert kavos, jau nuo pat pirmų minučių apėmė keistas jausmas, aplink slankiojo kažkokie neaiškūs tipai su keiksmažodžiais lūpose, prisėdę prie gretimo staliuko elgėsi neadekvačiai, tarsi susirinkusi "pagirioms" darbuotojų dalis, kurių gerbūviu rūpinosi likusioji personalo dalis, paklausus, - kodėl taip ilgai esame neaptarnaujami, padavėja piktai atšovė, jog turi aptarnauti "kitus svečius", patiekalai kurius užsisakėme, taip pat netenkino savo kokybe, nors nesame labai išrankūs. Suplojome virš 50lt, ir išeidami "peržegnojom" (mintyse) šią vietą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS