Dėl vandentiekio avarijos Klaipėdos rajone, gyventojai net dvi dienas liko be vandens | Diena.lt

DĖL VANDENTIEKIO AVARIJOS KLAIPĖDOS RAJONE, GYVENTOJAI NET DVI DIENAS LIKO BE VANDENS

  • 2

Vienas Klaipėdos rajone esantis kaimas be vandens buvo likęs net dvi dienas. Pirmą kartą netyčia, kai traktorininkas prakirto pagrindinį vandentiekio vamzdį, antrą kartą, kai jaunuolis specialiai prakirto laikiną vamzdį, tiekusį gyventojams vandenį.

Klaipėdos rajono Kvietinių kaimas be vandens liko, kai vietinis gyventojas nutarė su traktoriumi pasidarbuoti prie užžėlusio tvenkinio ir kai tvenkinį gilino, matyt, nežinojo, kad čia yra vandentiekio vamzdis.

„Pataikė ant pagrindinio vamzdžio ir visas kaimas liko be vandens. Tai čia turbūt blogiausia, ką galima patirti: dvi dienas išbūti be vandens“, – LNK žinioms pasakojo kaimo seniūnaitė Audra Jurkienė.

Per valandą po avarijos nutekėjo apie 33 kubinius metrus vandens. Tai yra tiek, kiek telpa kaimo vandens bokšte, tad vandentiekininkai kaimui užsuko vandenį, o kad žmonės nenutrokštų, jį gabeno cisternomis.

Kaimui vandens tiekimą nutraukęs traktorininkas tylėjo, niekam neprisipažino, kad netyčia pagrindinį vamzdį prakirto.

Vandentiekininkai teiga, kad jeigu būtų žinoję, kur įvyko avarija, ją būtų likvidavę per porą valandų, o dabar parą tikrino viso kaimo vamzdžius. 

„Vamzdynas yra ilgas. Įmonė savo sistemoje mato, kad yra gedimas, kad yra vandens nuotekis, tačiau yra sudėtinga rasti, kurioje vietoje, todėl prašome žmonių, statybininkų ar rangovų, kas atlieka darbus, jei atsitinka tokia nelaimė, būtinai nedelsiant identifikuoti ir tokiu būdu mums sutrumpinti avarijos vietos paieškos laiką“, – teigė bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Kad Kvietinių kaimo gyventojai turėtų vandens, vandentieninkai ir kitos gudrybės ėmėsi – nutiesė laikiną antžeminį vamzdį, tačiau dieną jį nutiesė, o  naktį kaime vandens vėl neliko, nes iš per kelią einančio vamzdžio pasipylė fontanas. 

Kaimo gyventojai liudija matę, kaip jaunuolis fontaną padarė ir nutiestą žarną, spėjama, peiliu pradūrė. 

„Žmogus nepagalvojo, kad atsistojo prie apšvietimo ir pradurti, kai tave mato žmonės, na, tai logikos nėra“, – teigė A. Jurkienė.

Kaimą be vandens palikusį jaunuolį žmonės įskundė policijai, bet juokauja, kad yra ir kitų būdų tokį kenkėją pamokyti. 

„Reikia geros rykštelės už tokius darbus. Negražu taip daryti“, – apie gresiančią bausmę jaunuoliui kalbėjo Kvietinių kaimo gyventoja.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tauralaukio

gyventojai visiškai neturi vandentiekio o laikraštis apie tai ne žodžio. Ir ne kaimelis, miestas .

Kaimietė

Tiekė vandenį cisternomis, nejuokaukit, po daugiau nei paros laiko, visam kaimui buvo pristatyta 1000 litrų vandens talpa...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS