Didžiojoje Vandens gatvėje esančių garažų ir sandėliukų istorijoje dės tašką | Diena.lt

DIDŽIOJOJE VANDENS GATVĖJE ESANČIŲ GARAŽŲ IR SANDĖLIUKŲ ISTORIJOJE DĖS TAŠKĄ

  • 9

Didžiojoje Vandens gatvėje esančių garažų ir sandėliukų, kuriuos miestas vis siekia nupirkti iš jų savininkų, istorijoje artėjama finišo link. Teigiama, kad, vis atnaujinant derybų procedūras, jau bus išpirkti visi sandėliukai, su kurių šeimininkais susitarti pavyko. Likusi dalis bus paimama visuomenės poreikiams.

Uostamiesčio politikams siūloma pritarti dar vieno garažo Didžiojoje Vandens gatvėje pirkimui savivaldybės nuosavybėn.

"Tai yra vienas garažų, kuriuos savivaldybė turėtų išpirkti, norėdama tinkamai įgyvendinti dviejų detaliųjų planų sprendinius, kurie yra susiję su Jono kalnelio tvarkymu ir Pylimo gatvės tiesimu" , – teigė Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Šiuo metu uostamiesčio savivaldybė jau yra įsigijusi septynis garažus. Siūlomas pirkti statinys būtų aštuntas iš 15.

"Kartkartėmis, kai savivaldybė priima sprendimus pirkti garažus, vis atsiranda naujų prašymų. Taip nutiko ir šįkart", – sakė E.Simokaitis.

Kaskart atsiradus savininkui, vis dėlto nusprendžiančiam miestui parduoti jam priklausantį statinį, miestas atnaujina derybas su nekilnojamojo turto savininkais.

Šįkart, anot E.Simokaičio, buvo deramasi su dviem žmonėmis. Su vienu savininkų pavyko sutarti dėl miesto siūlomos kainos, kuri yra 5 proc. didesnė nei vidutinė rinkos vertė. Su antruoju susitarti nepavyko.

Teigiama, kad tai – paskutinis sandėliukas, kuris bus perkamas. Dėl likusių ketinama pradėti paėmimo visuomenės poreikiams procedūrą, mat jau žinoma, kad su jų savininkais susitarti nepavyks.

Sutikę miestui parduoti turtą, jo savininkai būtų turėję galimybę tai padaryti palankia kaina.

Posėdžiavę Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai tokiam siūlymui pritarė.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Tik pas mus

gali tiek ilgai tupinėt prie tokio sudo. Jei būtu normali valdžia tai per savaite viskas būt padaryta

Ligonis

kokios privaciu namu statybos vyksta Nidos gatves gale prie daugiabuciu piaunami medziai uzgrobiama ir uzstatoma teritorija

To...

Tai tegul statosi kas nori vietoj tų garažų. Svarbu, kad architektūra atitiktų senamiestį, o kas ten stato visiem dzin.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS