Dienos chirurgijos centre – modernumo ir patirties harmonija | Diena.lt

DIENOS CHIRURGIJOS CENTRE – MODERNUMO IR PATIRTIES HARMONIJA

Duris atvėręs Respublikinės Klaipėdos ligoninės Dienos chirurgijos centras vos per kelis gyvavimo mėnesius sugebėjo sulaužyti gyvuojančius stereotipus – esą ligoninėje negalima jaustis lyg namuose. Įstaigoje dera ne tik gydytojų profesionalumas, naujausia įranga, erdvios palatos, patogūs apžiūros kabinetai, bet ir trumpos eilės bei jauki atmosfera.

Duris atvėręs Respublikinės Klaipėdos ligoninės Dienos chirurgijos centras vos per kelis gyvavimo mėnesius sugebėjo sulaužyti gyvuojančius stereotipus – esą ligoninėje negalima jaustis lyg namuose. Įstaigoje dera ne tik gydytojų profesionalumas, naujausia įranga, erdvios palatos, patogūs apžiūros kabinetai, bet ir trumpos eilės bei jauki atmosfera.

Centras – išskirtinis Lietuvoje

Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Kundrotas pasakojo, kad nuo šių metų vasario 3 dienos Puodžių g. 9/Bokštų g. 6 pradėjęs veikti naujas Respublikinės Klaipėdos ligoninės padalinys – Dienos chirurgijos centras – jau dabar susilaukė pagyrų bei teigiamų įvertinimų.

Šis centras įkurtas panaudojus Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos valstybės biudžeto lėšas. Už beveik 7 milijonus skirtų litų buvo renovuota apie 1 500 kvadratinių metrų patalpų, kuriose moderniai įrengtos trys operacinės, pooperacinė pacientų stebėjimo palata, jaukios palatos, erdvūs gydytojų konsultacijų ir apžiūrų kabinetai. Įsigyta moderni medicinos ir slaugos įranga.
Dienos chirurgijos centre veikia iš pagrindinio ligoninės pastato perkeltas Akių ligų skyrius.

„Džiaugiamės esantys išskirtiniai Lietuvoje. Tokio padalinio, kai dienos chirurgijos paslaugos teikiamos ne bendrame stacionare, bet atskirame modulyje, nėra visoje šalyje“, – akcentavo M.Kundrotas.

Privalumai pacientų patogumui

Pasak jo, toks modelis turi daugybę pranašumų. Pirmiausia – atskiriami pacientų srautai.

„Žmonės, kuriems būtinos nedidelės chirurginės operacijos ir intervencijos, gali daug patogiau ir greičiau gauti reikiamą paslaugą: sumažėja eilės, gerokai trumpesnė tampa pati paciento paguldymo procedūra, hospitalizacijos trukmė, žmogus ligoninėje praleidžia daug mažiau laiko“, – kalbėjo pašnekovas.

Anot jo, dar vienas neabejotinas pranašumas – pacientams gerokai sumažėja hospitalinių infekcijų rizika.

„Žmogus daug greičiau grįžta į savo įprastą socialinę aplinką. Po atliktų operacijų ligoniai, prabėgus kelioms valandoms, jau gali važiuoti namo“, – pabrėžė M.Kundrotas.

Specialistų tik daugės

Kaip teigė Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktoriaus pavaduotojas, šiuo metu centre patyręs medikų kolektyvas teikia oftalmologijos dienos chirurgijos paslaugas.

Gegužės pabaigoje čia bus pradėtos atlikti ir ginekologijos bei urologijos srities operacijos.

„Artimiausiu metu planuojame paslaugų spektrą plėsti: prisijungs ortopedijos traumatologijos, bendrosios chirurgijos specialistai, atliksiantys įvairias dienos chirurgijos operacijas“, – kalbėjo M.Kundrotas.

Pasak jo, centre įrengta pooperacinė pacientų stebėjimo palata, aprūpinta visa būtina įranga, kurioje pacientai, esant būtinumui, po operacijos ir anestezijos bus stebimi iki visiško gyvybinių funkcijų atgavimo.

„Operacinėse viskas nauja – operaciniai stalai, baldai, šviestuvai, narkozės aparatai, endoskopinė įranga, instrumentai“, – aiškino direktoriaus pavaduotojas.

Centre taip pat teikiamos gydytojų akušerių-ginekologų, urologų, akių ligų gydytojų ambulatorinės konsultacijos. Žmogui, kamuojamam problemų ar norinčiam pasitikrinti profilaktiškai, tereikia šeimos gydytojo siuntimo.

„Visi specialistai dirba ir Respublikinės Klaipėdos ligoninės centriniame pastate. Patyrusių gydytojų, kurie konsultuoja Dienos chirurgijos centre, daug, todėl žmonės patys gali pasirinkti norimą mediką“, – teigė M.Kundrotas.

Sąlygos – jaukios ir patogios

Dienos chirurgijos centro vadovė Svaja Kundrotienė teigė, kad didelis medicinos specialistų skaičius žmonėms neleidžia užtrukti eilėse.

„Džiugu, kad savo klientus galime pasitikti aukščiausios kokybės paslaugomis, kurias teikia geriausi gydytojai. Žmones džiugina labai jauki ir šilta įstaigos atmosfera. Darome viską, kad pacientams būtų patogu, o vizitas pas gydytoją taptų maloniu prisiminimu“, – šypsojosi S.Kundrotienė.

Anot jos, Dienos chirurgijos centre įrengti erdvūs laukiamieji, pacientų apžiūros kabinetai yra atskirti nuo erdvės, kurioje konsultuoja gydytojas.

„Apsilankiusiems žmonėms nereikia patirti diskomforto dėl nusirengimo ir pasiruošimo apžiūrai. Klientams sukūrėme visas privatumą saugančias sąlygas“, – patikino pašnekovė.

Stebina modernumu

Vadovė pridūrė, kad gerų atsiliepimų ir žmonių susidomėjimo netrūksta jau dabar – nors Respublikinės Klaipėdos ligoninės padalinys duris atvėrė tik vasario mėnesį.

„Pasitaikė ir tokių žmonių, kurie apsilankę Dienos chirurgijos centre negalėjo patikėti, jos čia – ne privati gydymo įstaiga. Atvykusieji stebisi patalpų naujumu, modernumu, komfortu, įranga, sterilia švara ir jaukia atmosfera“, – teigė S.Kundrotienė.

Pasak pašnekovės, visos gydytojų darbo vietos pacientų ir specialistų patogumui yra kompiuterizuotos ir turi ryšį su ligoninės informacine sistema.

„Operatyviai galime pažiūrėti, kokie tyrimai ir konsultacijos jau buvo atlikti žmogui. Tai sutaupo laiko ir leidžia būti preciziškai tiksliems. Manau, kad informacinių technologijų taikymas – labai svarbus tiek medikams, tiek patiems ligoniams“, – kalbėjo centro vadovė, pridurdama, kad operacinėse yra įdiegta įranga, kuri leis atliekamas chirurgines operacijas stebėti nuotoliniu būdu.

Akių tyrimas – nemokamas

S.Kundrotienė informavo, kad šiuo metu Dienos chirurgijos centre pacientams nemokamai atliekami akių spektrinės optinės koherentinės tomografijos tyrimai, kurių metu nustatomi akių tinklainės pakitimai.

„Tyrimai atliekami moderniu tomografu „SOCT Copernicus“. Daugybei žmonių šis tyrimas yra labai reikalingas ir būtinas – ypač vyresnio amžiaus žmonėms dėl amžinės geltonosios dėmės degeneracijos diagnozavimo“, – teigė Dienos chirurgijos centro vadovė.

Nauja įranga tiriami ir sergantieji katarakta: dirbtinių lęšiukų stiprumo skaičiavimui naudojamas moderniausias optinis biometras, kurio tikslumas yra penkis kartus didesnis nei iki šiol naudoto ultragarsinio matavimo prietaiso.

Anot jos, šiuo metu pacientams, norintiems pasitikrinti, tereikia turėti oftalmologo arba šeimos gydytojo siuntimą.

Dienos chirurgijos centras
Ambulatorinės konsultacinės paslaugos
Puodžių g. 9 / Bokštų g. 6, Klaipėda
Išankstinė registracija tel. (8 46) 490 950

Gydytojai urologai

Alius Jonas Budrevičius

Juozas Algirdas Stonis

Tomas Perkauskas

Gerardas Fabijonavičius

Ruslanas Baltrimavičius

Evaldas Gražys

Viktoras Raševskis

Mindaugas Raščius

Mindaugas Paserpskis

Ginekologai

Svaja Kundrotienė

Zina Daublienė

Rasa Valickienė

Marija Angelė Kastanauskienė

Živilė Petrutienė

Geda Holcman

Rasa Dargienė

Akių ligų gydytojai

Audrius Valatka

Birutė Zubienė

Lina Vitkauskienė

GALERIJA

  • Sąlygos: modernioje ir naujausia įranga aprūpintoje operacinėje pacientams atliekamos kataraktos operacijos – dirbtinio akies lęšiuko implantacija.
  • Galimybės: oftalmologai Dienos chirurgijos centre pacientams atlieka akių optinės spektrinės koherencijos tomografijos tyrimus dėl amžinės geltonosios dėmės degeneracijos.
  • Priežiūra: Dienos chirurgijos centre įkurtose erdviose ir jaukiose palatose pacientai po operacijų, prieš iškeliaudami namo, dar kelias valandas ilsisi ir yra stebimi specialistų.
  • Greitis: registratūroje pacientai, turintys siuntimą, nelaukdami ilgose eilėse gali užsiregistruoti pas norimą specialistą.
  • Dienos chirurgijos centre – modernumo ir patirties harmonija
  • Dienos chirurgijos centre – modernumo ir patirties harmonija
  • Atidumas: Dienos chirurgijos centre konsultuojančios ginekologės erdviuose ir patogiuose kabinetuose rūpestingai apžiūri atvykusias klaipėdietes.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Sigitas

Kundrotiene tikra kysininke.

Anonimas

Zina Daublienė mane apkrėtė po apsilankymo pas ją mėnesį turėjau gydytis antibijotikais. Antisanitarinės sąlygos koks aukštas klinikos lygis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS