Domino tautinių bendrijų reikalai | Diena.lt

DOMINO TAUTINIŲ BENDRIJŲ REIKALAI

Klaipėdoje viešėjusi Tautinių mažumų departamento direktorė Vida Montvydaitė domėjosi tautinių bendruomenių situacija uostamiestyje, teiravosi apie nelietuvių vaikų integraciją į miesto kultūrinį ir švietimo gyvenimą.

"Žinoma, pagrindinis dėmesys buvo skiriamas ukrainiečių vaikų ugdymo klausimams. Departamento vadovė klausinėjo, kaip sekasi juos integruoti į lietuviškas mokyklas, kokių problemų kyla juos ugdant kartu su rusakalbiais vaikais. Mūsų prašyta įdėmiau stebėti situaciją, nepaleisti tų vaikų iš akiračio", – teigė vicemeras Arvydas Cesiulis.

Anot mero pavaduotojo, Tautinių mažumų departamento vadovė teiravosi ir kuo departamentas galėtų padėti uostamiesčio bendruomenėms.

"Mes tikrai džiaugiamės departamento rodomu dėmesiu Klaipėdai. V.Montvydaitė puikiai supranta, kad tiek Vilnius, tiek Klaipėda yra specifiniai miestai dėl gausių tautinių mažumų grupių, dėl bendruomenių daugiasluoksniškumo. Viešnia domėjosi, ar yra kokių nors konfliktų mokyklose ar buityje. Patikinau, jei kokių incidentų ir būna, jie – lokalūs ir tikrai nevirsta į didesnio masto problemas", – kalbėjo A.Cesiulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kirvis

Zinau labai daug 5 kolonos "atstovu", palaiko kara Ukrainoje. Ir tokie burliokai turi Lietuvos pilietybe?! Baisu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS