Drąsiam startui – fuksų stovykla | Diena.lt

DRĄSIAM STARTUI – FUKSŲ STOVYKLA

Uostamiestyje aktyviai puoselėjama graži ir naudinga tradicija – į Klaipėdos universitetą įstojusius pirmakursius suburti stovykloje, kuri organizuojama prieš pat naujuosius mokslo metus. Kasmet vis populiaresniu tampantis akademinės bendruomenės susiėjimas naujokams padeda adaptuotis dar mažai pažįstamoje aplinkoje.

Pramogauja ir supažindina

Šiais metais Klaipėdos universiteto studentų sąjungos (KUSS) rengiama pirmakursių stovykla vyks paskutinį rugpjūčio mėnesio savaitgalį. Spalvingiausi susibūrimo renginiai šurmuliuos pajūryje.

KUSS prezidentė Evelina Greiciūnaitė tikino, kad uostamiestyje ši tradicija susilaukia vis didesnio populiarumo. Anot jos, studentais tapę jaunuoliai į universitetą neretai atvyksta pasimetę.

„Stovykla naudinga tuo, kad pirmakursiai užmezga kontaktus. Rugsėjo 1-ąją toks naujokas universitete jaučiasi drąsiau, nes pamato jau pažįstamus veidus. Per pramogas, žaidimus, surengiamą žygį pajūriu jaunuoliai ne tik susibendrauja su būsimais bendramoksliais, bet ir gali sužinoti daug naudingų dalykų“, – kalbėjo E.Greiciūnaitė.

Kaip teigė KUSS prezidentė, pirmakursiams pateikiama aktuali informacija apie mokslus, stipendijas, kitus akademinius klausimus.

„Studentiją supažindiname ir su tokiais kiekvienam universitete besimokančiam žmogui puikiai pažįstamais dalykais, kaip makaronai ir dešrelės“, – juokavo pašnekovė.

Atvyksta ir vadovai

Pasak jos, pirmakursių stovykla – ne tik proga linksmai praleisti laiką, bet ir galimybė iš arčiau pamatyti Klaipėdos universiteto valdžią.

Kiekvienais metais į dieninę susiėjimo dalį atvyksta ir šios aukštosios mokslo įstaigos atstovai.

„Fuksai gali susipažinti su fakultetų dekanais ar prodekanais. Jei tik spėja, stovyklą ir pirmakursius aplanko pats rektorius ar prorektoriai. Šiais metais laukiame ir Lietuvos studentų sąjungos atstovų, su kuriais bus galima aptarti aukštojo mokslo situaciją, problemas ir sužinoti daug naudingos informacijos“, – pasakojo E.Greiciūnaitė.

KUSS džiaugiasi, kad kiekvienais metais stovykloje dalyvaujančių jaunuolių skaičius auga.

„Susidomėjimas tikrai nemažas. Pernai subūrėme apie 150 studentų. Panašu, kad šią vasarą jų bus dar daugiau – apie 160. Tam, kad naujokams sukurtume daug gerų emocijų, prie stovyklos organizavimo prisideda ir apie 50 žmonių, kurie rūpinasi įvairiais klausimais: nuo pramogų iki maisto“, – kalbėjo mergina.

Pasirenka temą

Suvaldyti daugiau nei 100 žmonių grupę – nelengva. Dėl šios priežasties visi pirmakursiai suskirstomi į grupes. Šiais metais studentus planuojama padalyti į maždaug 10 būrių. Kiekvienam iš jų vadovaus po 2 universiteto senbuvius, kurie jaunuoliams padės susibendrauti ir atsakys į rūpimus klausimus.

„Kiekvieną kartą pirmakursių stovykla organizuojama pasirenkant kokią nors temą. Pernai visos rungtys buvo susijusios su vandeniu ir kariuomene. Šis susibūrimas bus labiau susijęs su akademine tematika“, – pabrėžė pašnekovė.

E.Greiciūnaitė įsitikinusi, kad toks renginys dar tik pirmus žingsnius universitete žengsiantiems studentams – puiki proga naują gyvenimo etapą pradėti drąsiau ir ryžtingiau.

„Tikimės, kad ši tradicija gyvuos ir toliau bei kasmet sulauks vis didesnio dėmesio“, – vylėsi KUSS vadovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS