Dviračių takas – be pabaigos | Diena.lt

DVIRAČIŲ TAKAS – BE PABAIGOS

Klaipėdiečiams veikiausiai ir šią vasarą dar neteks pasivažinėti ir pasivaikščioti nauju dviračių-pėsčiųjų taku palei Danę bei pasigrožėti upės pakrantėmis. Prabilta, kad jo pabaigtuves teks vėl nukelti.

Klaipėdiečiams veikiausiai ir šią vasarą dar neteks pasivažinėti ir pasivaikščioti nauju dviračių-pėsčiųjų taku palei Danę bei pasigrožėti upės pakrantėmis. Prabilta, kad jo pabaigtuves teks vėl nukelti.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vedėjo Romualdo Stasiulio, dviračių-pėsčiųjų takas tiesiamas labai lėtai.

Dabar dirbame dviejose vietose: prie senamiesčio ir  Mažajame Kaimelyje ties sodais. "Darbų dar liko tikrai daug", – tvirtino vedėjas.

Klaipėdos savivaldybė sutartį su taką tiesiančia bendrove pasirašė prieš beveik dvejus metus.
Pagal pradinį planą darbai turėjo būti baigti iki praėjusių metų gruodžio. Sutartyje dar buvo numatyta galimybė ją pratęsti trims mėnesiams.

Tačiau savivaldybei teko kreiptis į Viešųjų pirkimų tarnybą dėl leidimo pratęsti sutartį, nes, kaip teigta, atsirado nenumatytų aplinkybių ir dėl to susidarė šioks toks atsilikimas nuo darbų grafiko.

Viešųjų pirkimų tarnyba sutartį pratęsti leido. Ji pratęsta iki rugpjūčio pabaigos. Tačiau, anot R.Stasiulio, įvertinus tai, kaip darbai vyksta dabar, dviračių takas iki nustatytos datos nebus baigtas.

"Teks vėl prašyti, kad terminą dar pratęstų. Šį klausimą jau svarstėme, kitą savaitę organizuosime specialų pasitarimą, galvosime, ką daryti. Gal taikysime baudas rangovams, tačiau mums iš jų menka nauda. Reikia rezultato", – tvirtino vedėjas.

R.Stasiulio teigimu, pagrindinė darbus atliekančios įmonės problema, yra ta, kad jai trūksta apyvartinių lėšų. Bendrovė neturi už ką įsigyti medžiagų, o savivaldybė gali mokėti tik už atliktus darbus.

Vedėjas tvirtino, kad dar neišspręsta ir įgriuvos, kuri glemžiasi dviračių taką, problema. Danės krantas dar nėra sutvirtintas, tačiau įmonės atstovai tikino, kad rangovus šiems darbams jau surado.
Savivaldybė šiems darbams skyrė papildomų lėšų.

"Kviesimės įmonės atstovus į pasitarimą ir spręsime, ką daryti", – teigė R.Stasiulis.

Naujasis dviračių ir pėsčiųjų takas bus 7 kilometrų 237 metrų ilgio. Jam nutiesti reikalingų lėšų didžioji dalis – 6 mln. litų gauta iš ES fondų.

Takas drieksis Danės upės slėnio teritorijoje nuo Biržos tilto pietinės krantinės iki Liepų gatvės tilto per upę ir šiaurine krantine nuo Liepų gatvės tilto iki Tauralaukio.
Jis taip pat kirs Klaipėdos universiteto Botanikos parko teritoriją.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kilometras

kilometras dviraciu tako beveik milijonas litu???????

Klaipediskis

Juk gavo mln. is ES fondo. Tai kodel neuztenka lesu? Arba kazkas slepia kiseineje? Pakeiskite ta "saraskina kontora"!!!

Bijūnas

Šiemet bendrovė neturi už ką įsigyti medžiagų, pernai neturėjo iš ko darbininkams mokėti atlyginimų, ir tie buvo metę darbus... Kodėl savivaldybė pasirinko tokią bendrovę? Nesužinosime, nes net jos pavadinimas laikomas paslaptyje. Kaip ir tako schema - kas nors planą yra matęs? Man, pvz., neaišku, kodėl takas po Mokyklos tiltu yra nukreiptas tiesiai į aklavietę tarp upės ir baldų fabriko.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS