Džiugi staigmena: uostamiesčio biudžetas pasipildė gausiau nei tikėtasi | Diena.lt

DŽIUGI STAIGMENA: UOSTAMIESČIO BIUDŽETAS PASIPILDĖ GAUSIAU NEI TIKĖTASI

Į Klaipėdos iždą per pirmuosius du šių metų mėnesius prikapsėję daugiau nei planuota litų sukėlė ir džiaugsmą, ir nuostabą, ir klausimų. Uostamiesčio valdžia ketina aiškintis, kas buvo dosniausi mokesčių mokėtojai.

Į Klaipėdos iždą per pirmuosius du šių metų mėnesius prikapsėję daugiau nei planuota litų sukėlė ir džiaugsmą, ir nuostabą, ir klausimų. Uostamiesčio valdžia ketina aiškintis, kas buvo dosniausi mokesčių mokėtojai.

„Tikrai kreipsimės į Mokesčių inspekciją, nes labai įdomu, kas įvyko“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Rūta Kambaraitė.

Planuota, kad per sausį ir vasarį į Klaipėdos biudžetą turėtų būti surinkta 69 mln. 374 tūkst. litų. Tačiau faktiškai surinktos lėšos viršijo prognozes – į iždą per du mėnesius gauta 71 mln. 682 tūkst. litų, arba maždaug 2,3 mln. litų daugiau nei planuota.

Anot R.Kambaraitės, biudžeto pajamas labiausiai išaugino gyventojų pajamų ir nekilnojamojo turto mokestis (GPM ir NT).

Planuota, jog per sausį ir vasarį GPM bus surinkta 25 mln. 220 tūkst. litų, o gauta – 26 mln. 240 tūkst. litų.

NT mokesčio per sausį ir vasarį į miesto biudžetą sumokėta 11 mln. 341 tūkst. litų, o buvo planuota gauti 10 mln. 691 tūkst. litų.

„GPM augimas tikrai didelis. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, šio mokesčio gavome 8 mln. litų daugiau. Jei sausis pernai ir šiemet buvo apylygiai, itin didelis šuolis matyti vasarį. Patiems įdomu, nes nesuprantame. Stebuklų nebūna – GPM daugiau surenkama, jei kyla atlyginimai arba didėja darbuotojų skaičius. Kreipsimės į Mokesčių inspekciją, kad mums pateiktų duomenis, kas tiek daug tų pinigų mums vasarį pervedė, kas tie didžiausi ir dosniausi darbdaviai“, – teigė R.Kambaraitė.

Mokesčių inspekcijos bus prašoma paaiškinti ir žemės mokesčio surinkimo peripetijas.

Planuota, kad per pirmus du šių metų mėnesius jo į miesto biudžetą bus surinkta 22,3 tūkst. litų, tačiau negauta nė lito, o dar atskaityta 1 123 tūkst. litų, nes kažkam reikėjo grąžinti permokas. „Teko girdėti, kad tokia situacija yra ne vienoje savivaldybėje, todėl ir norime išaiškinimo, kaip ji susidarė“, – teigė Finansų skyriaus vedėja.

Nors per pirmuosius du šių metų mėnesius į miesto biudžetą pavyko surinkti 2,3 mln. litų daugiau nei planuota, R.Kambaraitė nebuvo linkusi prognozuoti, kad tokia tendencija išliks.

„Pernai pirmąjį ketvirtį miesto biudžeto pajamas irgi puikiai rinkome, ypač GPM. Tačiau nuo antrojo ketvirčio prasideda GPM permokų grąžinimas žmonėms, todėl ir sumažėja įplaukos į biudžetą. Taigi, dviejų mėnesių rezultatas yra džiugus, bet trapus“, – reziumavo Finansų skyriaus vedėja.

Miesto tarybos patvirtinto šiųmečio Klaipėdos iždo planuojamos pajamos yra 392,6 mln. litų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Gudruciai

Automobiliu stovejimo aikstele prie senojo turgaus , dar praeita savaite stovejimas 20 min buvo 1 litas uztekdavo pavalgyti valgykloj o kam ir po turgu palakstyt , tai siandien nustebau , kad maziausias mokestis 2 litai ir stovek 4 valandas nors tau reikia 20 min. Stai ir papildomai surinkti mokesciai gudru?

taip

Na, tikrai įdomu būtų sužinoti kas tie dosniausi darbdaviai Klaipėdoje. Tik yra vienas prašymnas. Žiūrėti ne kas daugiausiai sumokėjo apskritai, o kas daugiausiai sumokėjo proporcingai dirbančiųjų žmonių skaičiui. Nes , kiek suprantu, maxima turi būti tarp lyderių, o kasininkės už minimumą dirba. Sakykim įmonėje dirba 10 žmonių ir GPM sumokama 10 tūkst. O kitur dirba 100 žmonių, o GPM sumoka 20 tūkst. Tai klausimas - kas dosnesnis ?

pieva

Investuos i karo technika, ti tuoj rusai puls
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS