Egzaminų rezultatai: kas nutiko uostamiesčio abiturientams? | Diena.lt

EGZAMINŲ REZULTATAI: KAS NUTIKO UOSTAMIESČIO ABITURIENTAMS?

Sulaukus visų abitūros egzaminų rezultatų, Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Ilona Milkontė pripažino, kad šių metų uostamiesčio dvyliktokų matematikos egzamino balai labai nuliūdino. O ir bendras kitų egzaminų šimtukų skaičius šiemet perpus mažesnis nei pernai.

Nesinori net kalbėti

I.Milkontė teigė, kad šių metų matematikos egzamino rezultatai gerokai žemesni nei pernykščiai, ne tik Klaipėdoje, bet ir visoje Lietuvoje.

Klaipėdoje valstybinį matematikos egzaminą šiemet laikė 950 moksleivių, iš jų net 374 neišlaikė, tai yra net 39,37 proc., Lietuvoje neišlaikė 35 proc. abiturientų.

Norint išlaikyti matematikos egzaminą, mažiausiai reikėjo surinkti 16 balų.

Bendras klaipėdiečių balo vidurkis iš matematikos egzamino yra žemesnis nei respublikos – vos 23,58 balo, Lietuvos – 24,29.

"Taip nėra buvę niekada. Tačiau iš matematikos egzamino pavyko gauti ir 12 šimtukų – 6 Klaipėdos licėjuje, 5 "Ąžuolyno" ir vieną "Aitvaro" gimnazijoje. O neišlaikiusiųjų skaičiai yra baisūs. Iš 22 įstaigų abiturientų tik dviejų – Klaipėdos licėjaus ir E.Galvanausko profesinio mokymo centro moksleiviai išlaikė matematikos egzaminą, o likusiųjų bent po vieną abiturientą šio egzamino neišlaikė", – teigė I.Milkontė.

Pernai iš matematikos egzamino klaipėdiečiai gavo 34 šimtukus, šiemet – beveik 3 kartus mažiau.

Pernai šio egzamino neišlaikė 157 iš 970 moksleivių.

Taip nėra buvę niekada.

Sužibėjo menų gimnazija

Tačiau vertinant kitų egzaminų rezultatus, jie buvo tolygūs arba aukštesni už šalies vidurkį, išskyrus matematiką ir lietuvių kalbą.

Vieni geriausių rezultatų yra iš anglų kalbos egzamino.

Klaipėdoje jį laikė 1 213 kandidatų, 20 neišlaikė, 28 gavo šimtukus (16 jų – "Ąžuolyno", 3 Klaipėdos licėjaus moksleiviai).

Maloniai nustebino E.Balsio menų gimnazijos abiturientų rezultatai – iš 37 dvyliktokų trys jų už anglų kalbą gavo šimtukus, o bendras šio egzamino vidurkis siekia net 71,22 balo.

Vidutinis anglų kalbos egzamino balas Klaipėdoje yra 62,66 (respublikos vidurkis – 60,8).

Tačiau šis rezultatas kur kas menkesnis už pernykštį, kai šimtukus už anglų kalbą Klaipėdoje gavo 58 moksleiviai.

Pirmauja dvi gimnazijos

Jei matematikos egzamino rezultatai nuvylė, tai kažkiek pradžiugino ne tik iš anglų, bet ir istorijos egzamino gauti balai.

Nes šiemet po kelerių pastarųjų metų pagaliau buvo gauti šimtukai, kurių iš viso yra trys (Klaipėdos licėjuje, "Ąžuolyno" ir H.Zudermano gimnazijose).

Šį egzaminą laikė 359 moksleiviai, 3 neišlaikė. Neišlaikiusiųjų skaičius yra mažesnis nei Lietuvos, o šimtukų skaičius – aukštesnis ir bendras balo vidurkis – 47,81, lyginant su pernykščiu, – aukštesnis.

IT egzaminą Klaipėdoje laikė 117 dvyliktokų, neišlaikė 18, gauta 10 šimtukų (juos gavo 6 Klaipėdos licėjaus moksleiviai ir 4 "Ąžuolyno" gimnazijos dvyliktokai).

Šio egzamino balų vidurkis aukštesnis nei respublikos – 49,34 (Lietuvos – 37,48 balo).

"Kalbant apie gautų šimtukų skaičių, Klaipėdos licėjus ir "Ąžuolyno" gimnazija uostamiestyje pirmauja. Po jų yra "Vėtrungės" ir E.Balsio menų gimnazijos", – teigė I.Milkontė.

Biologijos egzaminą šiais metais Klaipėdoje laikė 338, neišlaikė 13, šimtukų gauta 2.

Bendras balo vidurkis – 48,75 balo (Lietuvoje – 46,13 balo).

Chemiją laikė 61, keturi neišlaikė, vienintelį šimtuką gavo Klaipėdos licėjaus gimnazistas, bendras egzamino vidurkis – 56,72 balo (Lietuvos – 56,57).

Šimtukų – perpus mažiau

Nudžiugino ir rusų kalbos valstybinio egzamino rezultatai. Jį laikė 56 moksleiviai (ne rusakalbiai), išlaikė visi, gauti 9 šimtukai.

Tai yra vienintelis egzaminas, kurį išlaikė visi jį laikiusieji moksleiviai.

Geografijos egzaminą Klaipėdoje laikė 192 abiturientai, vienas neišlaikė, gautas vienas šimtukas, bendras vidurkis – 56,54 balo, pernai buvo 47,45 balo.

Šių metų abiturientų egzaminų rezultatai gerokai prastesni nei pernykščiai.

Pernai už egzaminus klaipėdiečiai gavo 184 šimtukus, o šiemet jų beveik perpus mažiau – tik 95.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

nuomonė

Juokingiausia,kai paskelbia ,kokios mokyklos kiek iš ko gavo 100 balų,o kur ,kiek mokyklos kokos neišlaikė,kas čia per paslaptis.

Mama

Nėra nei vieno mokytojo kuris sugebėtų per prievartą išmokyti matematikos .Tai bendras darbas tėvai turi motyvuoti,vaikai mokytis ,mokytojai mokyti ,tada rezultatas bus ok.

Klp

Turim karantininius rezultatus ,vadinasi moksleiviai neišmoko dirbti savarankiškai ,įprato nuotoliu nusirašyti ,apgauti .o apgavo tik save .Tikėkimės sekanti karta padarys išvadas .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS