Elegancijos ir kūno plastikos šventė | Diena.lt

ELEGANCIJOS IR KŪNO PLASTIKOS ŠVENTĖ

Klaipėdoje surengtoje elegancijos ir kūno plastikos šventėje – gimnastikos pavasario sporto turnyre „Kregždutės 2024“ – sulaukta per du šimtus gimnasčių – dešimt komandų iš Latvijos, Ukrainos ir Lietuvos. Pirmąjį gegužės savaitgalį Sporto rūmuose praūžė septynioliktasis tarptautinis meninės gimnastikos turnyras.

Pasipuošusios įvairiaspalviais kostiumėliais, gimnastės šio elegantiško sporto grožį demonstravo individualiose rungtyse su įrankiu ir be bei grupinių pratimų rungtyse.

Klaipėdos sportininkėms pavyko sužibėti ir iškovoti ne vieną prizinę vietą bei užlipti ant aukščiausios apdovanojimų pakylos.

Pasak organizatorės Renatos Tankevičienės, tai puiki proga mergaitėms išbandyti savo jėgas, kadangi yra trys skirtingos A, B, C kategorijos, todėl visos gali dalyvauti.

Šio turnyro rezultatai nėra skelbiami viešai, todėl žinomos tik pirmos šešios vietos, tačiau visos dalyvės gauna apdovanojimus ir prizus.

Plastika: pasipuošusios įvairiaspalviais kostiumėliais, šio sporto grožį gimnastės demonstravo individualiose bei grupinių pratimų rungtyse. / V. Pajunausko nuotr.

Meninė gimnastika yra nuostabus būdas derinti judesį, išraišką ir grožį viename.

Ši sporto šaka lavina daug fizinių ir motorinių savybių, gerina ritmo pojūtį.

„Meninė gimnastika padeda ugdyti susikaupimą, emocinį stabilumą, pasitikėjimą savimi. Taip pat skatina ugdyti draugystę, solidarumą, pagarbą priešininkui ir meilę komandai. Neužmirštant, jog ši sporto šaka lavina daug fizinių ir motorinių savybių, gerina ritmo pojūtį ir refleksijų greitį“, – šio sparčiai populiarėjančio sporto Lietuvoje naudomis dalijosi R. Tankevičienė.

Pasak pačių gimnasčių, tai yra vienas laukiamiausių turnyrų. Sportininkės neslėpė, jog jaučia jaudulį, baimę, bet yra labai laimingos, galinčios išbandyti savo jėgas, susipažinti su gimnastėmis iš kitų miestų.

V. Pajunausko nuotr.

Turnyrą vainikavo „Kregždutės skrydžio“ klubo puoselėjamos gražios tradicijos, tarp jų – draugystės ratas, į kurį sustojusios jaunosios sportininkės susipažįsta, apsikeičia dovanėlėmis ir trumpam pamiršta konkurenciją.

Sportininkių teigimu, tai yra viena laukiamiausių šventės dalių.

GALERIJA

  • Elegancijos ir kūno plastikos šventė
  • Elegancijos ir kūno plastikos šventė
  • Elegancijos ir kūno plastikos šventė
V. Pajunausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS