Elektrikai paklojo naują kabelį | Diena.lt

ELEKTRIKAI PAKLOJO NAUJĄ KABELĮ

Kretingos gatvėje, ties jos sankryža su Panevėžio gatve, prie šviesoforo, kelias dienas buvo išraustas šaligatvis. Elektrikai čia keitė sugedusį kabelį.

Kretingos gatvėje, ties jos sankryža su Panevėžio gatve, prie šviesoforo, kelias dienas buvo išraustas šaligatvis. Elektrikai čia keitė sugedusį kabelį.

Įmonės LESTO atstovas Martynas Burba penktadienį po pietų tvirtino, kad darbai jau baigiami. Neilgai trukus bus atstatyta ir danga.

„Buvo sugedęs kabelis, tai keitėme. Kas buvo nutikę, dar aiškinsimės“, – tvirtino M.Burba.

Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų poskyrio vedėja Rima Liudžiuvienė pasakojo, kad taip buvo avariniai darbai. Esant avarinėms situacijoms, leidimo kasimui nereikia.

„Užbaigusi darbus įmonė privalės atstatyti dangą. Tokia yra tvarka“, – pabrėžė vedėja.

R. Liudžiuvienės teigimu, pakankamai dažnai pasitaiko be leidimo atliekami ne tik avariniai darbai. Pasitaiko, kad žmonės savavališkai nusprendžia įsivesti dujas.

„Būna, kad šalia vyksta kokie darbai. Gyventojai tuo pasinaudoja ir savavališkai pradeda savo darbus. Dujas reikia pajungti į liniją, kuri eina gatvėje. Norint perkasti gatvę, reikia savivaldybės leidimo. Tačiau žmonės turi projektus ir imasi darbų. Ypač kai netoliese vyksta kokie darbai“, – tvirtino vedėja.

Pasak R. Liudžiuvienės, tokie pažeidimai yra fiksuojami.

„Yra specialistė atsakinga už šią sritį. Ji kiekvieną vakarą ir rytą pravažiuoja gatves ir stebi situaciją. Pamačius, kad darbai vyksta be leidimo, atsakingi asmenys kviečiami į savivaldybę“, – pasakojo vedėja.

R. Liudžiuvienė atkreipė dėmesį, kad tokių pažeidimų pasitaiko ne tik individualių namų kvartaluose, bet ir miesto centre. Vienas toks užfiksuotas J.Janonio gatvėje.

GALERIJA

  • Elektrikai paklojo naują kabelį
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS