ES parama, keičianti gyvenimus | Diena.lt

ES PARAMA, KEIČIANTI GYVENIMUS

  • 8

Finansų ministerijos iniciatyva organizuojama informacinė kampanija „ES investicijų diena Jūsų mieste“. Spalio viduryje ESinvesticijos.lt komanda apsilankė ir Klaipėdoje.

Per beveik du dešimtmečius Lietuva jau gavo 20 mlrd. eurų ES investicijų. Dėl šių lėšų galime pasidžiaugti išgražėjusiais miestais ir miesteliais, gerėjančiomis sveikatos, švietimo, socialine, kultūros sritimis, inovacijomis moksle ir versle.

Kaip teigė Finansų ministerijos atstovai, akcijos tikslas – ne tik priminti žmonėms, kokią pridėtinę vertę kuria ES investicijos, bet ir pakviesti aktyviau naudotis jos galimybėmis.

Jaučia kiekvienas

Jau užaugo karta, neprisimenanti gyvenimo be ES investicijų.

Jos nukreipiamos ne tik į viešųjų erdvių sutvarkymą, daugiabučių ar mokyklų, ligoninių renovaciją, bet ir žmonių kasdienybės gerinimą.

Kaip pažymi organizatoriai, anksčiau dėl senatvės ar ligų savimi negalintis pasirūpinti senolis turėjo tik vieną kelią – valdiškus globos namus, dabar dėl ES investicijų reikalingos pagalbos jis sulaukia savo namuose.

„Yra nemažai įvairių programų, kurios skirtos tiems, kurie ieško savęs. Pasinaudojus ES investicijomis galima ne tik lengviau įsilieti į darbo rinką net ir visai neturintiems darbo patirties, bet ir susikurti darbo vietą ar gauti paramą verslo pradžiai.“

Svarbiausia išdrįsti

Finansų ministerijos atstovų apgailestavimu, vis dar gajus mitas, kad parašyti projektą ir gauti paramą – sudėtinga.

Tokių iniciatyvų kaip „ES investicijų diena Jūsų mieste“ tikslas – griauti tuos stereotipus.

Iki šiol didžioji dalis ES investicijų buvo skirtos infrastruktūrai gerinti – viešosioms erdvėms sutvarkyti ar viešųjų pastatų renovacijai. Dabar daugiau investicijų bus skiriama tiksliniams, į žmogų orientuotiems projektams.

Svarbu tai, kad nemaža dalis investicijų – net 1,62 mlrd. eurų – bus nukreiptos tikslingai į regionus.

Informaciją apie visus projektus ir kvietimus galima rasti www.esinvesticijos.lt.

Renginiai iš dalies finansuojami Europos socialinio fondo lėšomis.

GALERIJA

  • ES parama, keičianti gyvenimus
Finansų ministerijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Jo

ES parama turetu atitekt kiekvienam Lt pilieciui padalinus po lygiai, gaves linigus zmogus sprestu ka daryt su tais pinigais, o dabar kir tie linigai nueina nezinia visi tik sako i trinkeles reik ju nereik kiti net po kelis sluoksnius jau suklojo trinkeles, nes taip lengviau slept skaidruma. Supratot pinigeliai eina na lievo.

>Anonimui

..46 milijardai ar ne vienerių metų Lietuvos biudžetas?

Anonimas

41,9 milijardų skolos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS