ESO: vėjo daroma žala tinklams išaugo, situacija gali blogėti | Diena.lt

ESO: VĖJO DAROMA ŽALA TINKLAMS IŠAUGO, SITUACIJA GALI BLOGĖTI

Lietuvoje ketvirtadienį esant sudėtingoms oro sąlygoms auga elektros skirstomojo tinklo gedimų skaičius, o situacija gali dar prastėti, pranešė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

Bendrovės atstovė Rasa Juodkienė BNS teigė, kad apie pietus, palyginti su rytu, gedimų skaičius gerokai išaugo.

„Žalos objektų skaičius beveik padvigubėjo, jau virš septynių šimtų: nutrūkę laidai, išverstos atramos, krentančių medžių ir lūžtančių jų šakų padaryta žala“, – BNS nurodė R. Juodkienė.

Anot jos, dėl gedimų elektros neturinčių vartotojų skaičius išliko panašus, kaip ryte – apie 7,6 tūkst., sudėtingiausia situacija – Klaipėdos ir Šiaulių regionuose.

„Vartotojų skaičius, kuriems yra sutrikęs elektros tiekimas, išlieka labai panašus, koks buvo ankstų rytą, – apie 7,6 tūkst. Labiausiai paveiktu regionu išlieka Klaipėdos, Šiaulių regionas. Bet jau dabar situacija prastėja Marijampolės, Alytaus regionuose, Kaune“, – aiškino ESO atstovė.

ESO duomenimis, Klaipėdos regione be elektros buvo likę apie 5 tūkst. vartotojų, Šiaulių regione – maždaug 1,6 tūkst. vartotojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

ALGIRDAS.

Tai Dievulis pyksta ant popiežiaus , kad tas sutiko laiminti homofilus

>>Per

Auksiniai negerai, labai trauktų vagis ir tie vistiek sugalvotų kaip tokį kabelį nuvogti. Kokybiški variniai visai geri, tik kad niekas jų nenori pirkti ir kišti po žeme, atseit, brangu. Bet oro linijos irgi ne už ačiū, o kur dar visokie remontai?

mjo

160 milijonu stulpu sudedamosioms paskirstyt per metus o kitaois metais trigubai daugiau nes euras lietuvoj gaunasi pigesnis nei vakaruose ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS