Etikos sargai pradėjo tyrimą dėl galimo SAM kanclerės interesų konflikto | Diena.lt

ETIKOS SARGAI PRADĖJO TYRIMĄ DĖL GALIMO SAM KANCLERĖS INTERESŲ KONFLIKTO

  • 3

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį pranešė, kad pradėjo tyrimą dėl galimo laikinosios kanclerės Odetos Vitkūnienės interesų konflikto, šiai vykdžius atranką į Respublikinės Klaipėdos ligoninės vadovus.

Prieš kelias savaites vykusią atranką vadovauti gydymo įstaigai laimėjo Šilutės ligoninės vyriausiasis gydytojas Darius Steponkus.

Laikinoji ministerijos kanclerė O. Vitkūnienė savo ruožtu buvo atrankos komisijos vadovė, nors jos motina dirba Šilutės ligoninėje.

Etikos komisija taip pat tirs, kodėl tarnautoja privačių interesų deklaracijoje galbūt laiku nenurodė, jog pradėjo laikinai eiti ministerijos kanclerės pareigas.

Sveikatos apsaugos ministerija irgi atlieka vidinį tyrimą dėl ligoninės vadovo atrankos aplinkybių.

Ministerija BNS informavo, kad kanclerė nekomentuos situacijos iki vidinio patikrinimo rezultatų.

Ministro Aurelijaus Verygos atstovė spaudai yra sakiusi, kad O. Vitkūnienės motina Šilutės ligoninėje užima ūkinio pobūdžio pareigas.

Tyrimai pradėti Klaipėdos ligoninės darbuotojams praėjusią savaitę paskelbus viešą kreipimąsi.

Prieš tai konkursą pralaimėjęs Romaldas Sakalauskas dėl atrankos aplinkybių buvo kreipęsis į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), bet ši nepradėjo tyrimo, nesant konkrečių duomenų apie korupcinio pobūdžio nusikaltimus.

R. Sakalauskas dėl pralaimėtos atrankos taip pat kreipėsi į teismą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kkkl

Kaip ji tapo kancleria jau aišku ,su kažkuo lovoje pasivarte,bet ,kad kažkoks Šilutės felciaris vadovautų ligoniai ir dar Klaipėdos,apsurdas,gal į Kretingą ar Kūlupėnų seniūnijos ir Ariogala gal ir tiktų

Anonimas

Isvaizfa isduoda.

Šokiruoti griaunančios savivalės

Tokie SAM veiksmai griauna pasitikėjimą visa sveikatos sistema. Laukiame teisingumo ir tikimės, kad Prezidentas G. Nausėda į šią situaciją sureaguos principingai ir duos tinkamą įvertinimą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS