Europos Parlamento narys L. Mažylis atidarys biurą Palangoje | Diena.lt

EUROPOS PARLAMENTO NARYS L. MAŽYLIS ATIDARYS BIURĄ PALANGOJE

  • 6

Liepos 2 dieną, penktadienį, 16 val. Europos Parlamento (EP) narys prof. Liudas Mažylis kviečia į savo biuro Palangoje atidarymą. Biuras – atviras visuomenei ir skirtas Europos Parlamento ir Liudo Mažylio veiklai viešinti, kartu į pilietiškas iniciatyvas įtraukiant ir įvairias bendruomenes. Itin simbolinėje prof. L. Mažyliui vietoje – Vasario 16-osios Akto Signatarų alėjoje, Palangoje (adresas: Vytauto g. 53) – duris atversiantis EP nario biuras yra vienintelis toks Vakarų Lietuvoje.

„Atidaryti atvirą visuomenei biurą kaip EP narys Vakarų Lietuvoje norėjau jau kurį laiką, bet pandemija šiek tiek pakoregavo planus, todėl džiaugiuosi pagaliau galėdamas visus pakviesti į atidarymo šventę. Jos metu susipažinsime, pabendrausime gyvai apie praeitį, dabartį ir ateitį – apie tai, kas mums visiems svarbu Europos Sąjungoje“, – teigia L. Mažylis ir laukia visų penktadienį vyksiančiame atidaryme.

Pasak EP nario, turbūt daugeliui kelia nuostabą biuro pasirinkimo neįprasta vieta – kurortu laikoma Palanga. „Dirbdamas Europos Parlamente, kuriame nuolat susiduriama su itin skirtingomis temomis, praktiškai įsitikinau, jog Europa Sąjunga neapsiriboja institucijomis ar pagrindiniais valstybių narių miestais. Europa – tai, visų pirma, žmonės, – pastebi L. Mažylis. – O Palangos miestas yra kaip erdvė, kur galima tikėtis susitikti su daugeliu žmonių ne tik iš Palangos, o ir iš visos Lietuvos...“

Atidarydamas biurą Vakarų Lietuvoje, EP narys labiausiai tikisi, jog tai bus ne tik jo, bet labiau visuomenės erdvė. „Biuras yra visų, kurie domisi Europos Sąjunga ir Europos Parlamentu, visų, kurie nori kurti ir įgyvendinti pilietiškas idėjas, kur rinksis įvairaus amžiaus ir profesijų žmonės, siekdami daugiau sužinoti apie mūsų visų Europą ar išsakyti rūpimas jos problemas, – apie biuro paskirtį kalba L. Mažylis. – O veiklos ribų nedrįstu brėžti, nes tik biurui egzistuojant, tik žmonėms susiburiant gyvai, ar, jei to pareikalaus pandemijos sąlygos – nuotoliniu būdu, atsiskleis ir svarbiausios veiklos kryptys.“ Keletą jų, dirbdamas Aplinkos, visuomenės sveikatos ir maisto saugos komitete EP, profesorius jau numato – tai Baltijos jūros ir jos pakrantės taršos klausimo aktualizavimas ir aplinkosaugos įtaka žmogaus sveikatai ar tvarus turizmas.

EP nario prof. L. Mažylio biuro Palangoje atidarymo šventė yra atvira visuomenei ir vyks Vasario 16-osios Akto Signatarų alėjoje, Palangoje (prie Vytauto g. 53).

Liepos 2 dieną vyksiančios biuro atidarymo šventės metu prof. L. Mažylis gyvai pristatys parodą „Vasario 16-osios Signatarų autografai profesoriaus Liudo Mažylio kolekcijoje“. Paroda bus eksponuojama visą dieną nuo 10 iki 18 val. toje pačioje erdvėje, prie Palangos bažnyčios tvoros.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Parlamentas?

Ar nemato kad fontanas juodas?

Mażyli

Ar radai kgb archyvus savus užslaptine,

Rogė

Savo, savo rogėse, geram žmogui visos rogės geros.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS