Festivalis „Whisky&Food”: 18 renginių per 3 dienas | Diena.lt

FESTIVALIS „WHISKY&FOOD”: 18 RENGINIŲ PER 3 DIENAS

  • 0

Festivalis „Whisky&Food” dar jaunas ir rugsėjo 17-19 dienomis Klaipėdoje vyks tik antrą kartą. Tačiau jau dabar pažintinių ir pramoginių renginių ciklai, kuriuos antrus metus iš eilės rugsėjį uostamiestyje inicijuoja „Nesė pramogų bankas“, priskiriami autoritetingų, teminių įvykių kategorijai.

Tris dienas vyksiančius festivalio renginius galima suskirstyti į tris grupes: degustacijos su ekspertais, ragautuvės demokratiškoje aplinkoje, degustacinės vakarienės gurmanas, kitokios pramogos  su Lietuvos žvaigždėmis, profesionaliais barmenais ir kitokio stiliaus kūrėjais.

Po itin sėkmingo debiuto 2014-aisiais, šįmet festivalis pasieks tarptautinį lygį –  festivaliu susidomėjo ne tik Lietuvoje įvairiems prekių ženklams atstovaujantys alkoholinių gėrimų tiekėjai, bet ir patys gamintojai.

Festivalio partnerio, kompanijos „Baltic Business Connections Ltd.“ dėka  „Whisky&Food-2015” apsilankys viskių pasaulyje žinomos asmenybės.

Škotijos darykloms „Wemyss Vintage Malts“ ir „Kingsbarns“  atstovaus Ginny Boswell, dirbanti su Europos ir Azijos rinkomis.

Stuart Thompson, kartu su bendrove „Istvestas“, atstovauja Škotijos distilerijai „Ian Macleod“ Šiaurės ir Rytų Europoje. 

Kenny ir Viktorija Macdonald  - akredituoti viskių ambasadoriai,  „Baltic Business Connections Ltd.“ Vadovai, teikiantys profesionalią pagalbą tarptautinio verslo plėtros klausimais.

Šiemet festivalis kviečia ne tik į degustacijas su viskių ekspertais, bet ir pristato naujieną – pagrindinę degustacinę erdvę, įsikursiančią bare „Irish Nesė Pub“. Dvi dienas po tris valandas visi norintieji turės galimybę užsukti į „Whisky Show Room“ – čia bus pristatoma per 40 skirtingų gėrimų rūšių, jie ragaujami, laikantis klasikinių viskio degustavimo taisyklių, konsultuojamasi su specialistais.

Maisto gurmanų laukia degustacinės jūrų gėrybių, ėrienos, žvėrienos vakarienės.  Trečią festivalio dieną, rugsėjo 16-ąją baras „Easy Lounge“, įsikūręs II-ajame „Nesė pramogų banko“ aukšte, kviečia į nemokamą kitokios kavos ir latė arbatos pristatymą.

Rugsėjo 18 ir 19 d. degustacijas vainikuos barmenų šou „Baro vilkai“, Olesios Žuravliovos šou „OŽ Design“, elektroninės muzikos dueto „Electronic I“ ir „Pinup Girls“ koncertai.  Pramoginiai renginiai – nemokami.

Festivalio organizatoriai atsižvelgė į tai, kad šiuo metu vyksta Europos vyrų krepšinio čempionatas, todėl po degustacijų visi festivalio dalyviai kviečiami stebėti varžybų transliacijų.

Išankstinė rezervacija internetu vyksta iki rugsėjo 15 d.  – www.nesepb.lt. Visi festivalio renginiai vyks „Nesė pramogų banke“ – Turgaus g. 1, Klaipėda.

GALERIJA

  • Festivalis „Whisky&Food”: 18 renginių per 3 dienas
  • Festivalis „Whisky&Food”: 18 renginių per 3 dienas
  • Festivalis „Whisky&Food”: 18 renginių per 3 dienas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS