Finansuos kvapų „gaudymą“ | Diena.lt

FINANSUOS KVAPŲ "GAUDYMĄ"

Klaipėdos miesto ir rajono Bendruomenių sveikatos tarybos suvienijo jėgas kovoje su nemaloniais kvapais. Vietose, kur gyventojai daugiausia skundžiasi dvoku, bus organizuojami kvapų monitoringai.

Klaipėdos miesto ir rajono Bendruomenių sveikatos tarybos į bendrą posėdį trečiadienį rinkosi Gargžduose. Pagrindinė jo tema buvo nemalonūs kvapai, kuriais skundžiasi gyventojai.

"Pastaruoju metu viešoje erdvėje pasirodo informacija apie naujus juridinius asmenis, kurie teršia orą. Žmonės jautrūs kvapams. Tai subjektyvus dalykas. Žmogui gali smirdėti, bet kvapas gali nepažeisti nustatytų normų. Norime išsiaiškinti, ar tikrai atsirado naujų teršėjų", – teigė Klaipėdos miesto Bendruomenės sveikatos tarybos pirmininkas, miesto tarybos narys Artūras Razbadauskas.

Posėdžio metu Visuomenės sveikatos centro darbuotojai pateikė duomenis, kiek pažeidimų nustatyta, kokios prevencinės priemonės atliekamos.

Atkreiptas dėmesys, kad dauguma pažeidėjų yra Klaipėdos rajono teritorijoje, Dumpiuose, Ketvergiuose. O šie kvapai pasiekia pietinę uostamiesčio dalį.

Per posėdį tarybų nariai sutarė, kad šiuo metu į kvapus reaguojama tik gavus gyventojo nusiskundimą. Tada sudaroma komisija, kuri važiuoja tirti.

"Tai labai didelis biurokratinis mechanizmas. Tarybos siūlo, kad nuolat būtų atliekamas kvapų monitoringas. Jos tam skirtų lėšų, kurias gauna iš teršėjų. Dabar galima įvairiai manipuliuoti. Ilgai užtrunkama, kol ištiriama. Per tiek laiko teršėjas gali ir technologijas pakeisti", – komentavo pirmininkas.

Pasak A.Razbadausko, Visuomenės sveikatos centro darbuotojai atvažiuotų kartą per savaitę ar mėnesį, priklausomai nuo finansavimo, ir tirtų kvapus probleminėje vietoje, nelaukdami skundo.

"Kvapai – vienas jautriausių dalykų. Kartais jie ir neviršija normos, bet veikia žmogaus psichinę sveikatą. Ištyrus žmonės bent sužinotų, kad nėra taršos, o dabar jiems atrodo, kad yra nuodijami", – tvirtino pirmininkas.

Klaipėdos miesto Bendruomenių sveikatos taryba kvapų tyrimams lėšų buvo skyrusi ir prieš kelerius metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Rinkimai arteja

pradedama spresti kvapu problemos ,ypac idomus pasiulymas atvaziuoti nesulaukus skundo ,tai tada visada bus norma ,nes paleidzia per sventes ir iseigines ir vakare ,nakti tas smarves.- todel rezultatas aiskus ,geriau jau palikit telefono numeri zmones paskambins ir susimete ant benzino atvezti gali kada bus smarve ,aisku reikia laukti ,kad tas gali buti ir nakti.Bet kadangi jau pati valdzia pripazino ,kad kovoti su smarve nera kaip,net ir ponas Masiulis dar pries patenkant ant stt meskeres buvo uzsukes i Klaipeda,nieko nezadejo del tu kvapu.Tai dabar kada iki rinkimu tik lieka menesis kitas, viskas liks po staromu .

Klaipėdietis

Šiaurinę Klaipėdos dalį nuodija Klaipėdos nafta,pietinę Dumpiai ir įmonės Laisvoj ekonominėj zonoj.Kažkas įsidėjo neblogai į kišenė už leidimą tokių įmonių atsiradimui,o kenčia visi eiliniai klaipėdiečiai.O valdžios atstovai postringavo,kad tokios įmonės bus saugios,negadins ekologijos,nenuodys miestiečių ir rajono gyventojų.Ir ką turime? Ką jau kalbėt,kad net prie jūros negalime nuvažiuoti neapmokestinti...

Baltijos pr.-Debreceno g.

Tas pats ir iš LEZ "ateina". Vakarais ir savaitgaliais net pykina. Nėra nė kalbos apie kambarių vėdinimą. Niekas nedirba, netikrina - gali ir pataupyti kitų sveikatos sąskaita.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS