Fontanai klaipėdiečius džiugino ilgiau | Diena.lt

FONTANAI KLAIPĖDIEČIUS DŽIUGINO ILGIAU

Vis labiau vėstant orams, uostamiestyje atsisveikinta su čiurlenančiais fontanais. Dauguma jų jau išjungti. Vienintelis, kuris dar džiugins, – prie miesto rotušės esantis "Žvejo" fontanas.

Dauguma miesto fontanų sezoną baigė savaitės pradžioje.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Milda Enciutė teigė, kad šiemet jie veikė ilgiau nei įprastai.

Tradiciškai miesto fontanai išjungiami, kai oficialiai pasibaigia vasaros sezonas – rugsėjo 15-ąją.

"Dažniausiai fontanus išjungdavome tokiu laiku. Šiemet jie veikė ilgiau, nes vyravo gražūs orai. Išjungėme, nes nenorėjome, kad tai reikėtų atlikti, kai lyja lietus. Pernai fontanai čiurleno dar ilgiau", – pasakojo vyriausioji specialistė.

Kiek ilgiau mieste veiks prie rotušės esantis "Žvejo" fontanas, kurį prižiūri įmonė "Smeltė".

Pastaraisiais metais fontanų mieste daugėja – atnaujinami seni, ilgai neveikę. Šiemet atgijo esantis Pempininkų aikštėje, praėjusiais metais – Debreceno.

Šį sezoną dėl pastarojo kilo problemų. Kurį laiką jis neveikė, nes sugedo siurblys. Reikėjo laiko, kol šis buvo nupirktas ir pakeistas.

Šį sezoną neveikė ir Danės skvere esantis fontanas, kurį prižiūrėdavo įmonė "Bega". Pasak M.Enciutės, jį planuojama atnaujinti kitais metais, atliekant aikštės rekosntrukciją.

Uostamiesčio savivaldybė taip pat prižiūri Teatro aikštėje esantį Taravos Anikės fontaną ir "Meridiano" skvere įkurdintą "Laivelį". Miestą puošė ir Karlskronos aikštės fontanas, kurį ne tik globoja, bet ir remontuoja įmonė "Klaipėdos vanduo".

Uostamiesčio savivaldybė yra numačiusi atnaujinti ir aikštėje prie buvusio prekybos centro "Aitvaras" esantį fontaną. Pastaroji patenka į tikslinę teritoriją.

Savivaldybė fontanų priežiūrai šį sezoną skyrė apie 15 tūkst. eurų. Miesto fontanai tradiciškai įjungiami gegužę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nugriaut zveja

atstatyti borussia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS