Frakcija „Laisvė ir teisingumas“ Klaipėdos taryboje persivadino „Nemuno aušra“ | Diena.lt

FRAKCIJA „LAISVĖ IR TEISINGUMAS“ KLAIPĖDOS TARYBOJE PERSIVADINO „NEMUNO AUŠRA“

Po pustrečio mėnesio nuo tada, kai buvo paskelbta apie Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio partijos įkūrimą, jo ankstesnės partijos kolegos Klaipėdos taryboje frakcija „Laisvė ir teisingumas“ pagaliau paskelbė keičiantys frakcijos pavadinimą į „Nemuno aušra“.

Paskelbė apie permainas

Pastarajame Klaipėdos tarybos posėdyje frakcija „Laisvė ir teisingumas“ pareiškė, kad nuo šiol ši frakcija vadinsis „Nemuno aušra“.

„Pranešame, kad nuo šio pareiškimo įgarsinimo momento tarybos frakcija „Laisvė ir teisingumas“ keičia pavadinimą į „Nemuno aušra“. Frakcijos personalinė sudėtis nesikeičia, frakcijos pirmininkas ir pavaduotojai nesikeičia, tikslai ir vertybės nesikeičia. Frakcija toliau dirba miesto tarybą valdančioje daugumoje, įgyvendindama koalicinę programą“, – paskelbė frakcijos pirmininkas Vidas Karolis.

Frakciją sudaro septyni deputatai, kurie nors nebuvo partijos „Laisvė ir teisingumas“ nariai, bet rinkimuose dalyvavo ir į tarybą pateko kaip nepartiniai, įtraukti į šios partijos sąrašus.

Frakcija toliau dirba miesto tarybą valdančioje daugumoje, įgyvendindama koalicinę programą.

Darinį įsteigė Klaipėdoje

Politikų vedlys buvo R. Žemaitaitis, kuris pernai lapkritį paskelbė įkūręs naują partiją jau kitu pavadinimu.

Šis naujas politinis darinys atsirado būtent Klaipėdoje.

Socialiniame tinkle politikas tuomet parašė, jog jis dabar yra partijos „Nemuno aušra“ pirmininkas, ir gyrėsi, kad prie naujosios politinės jėgos prisijungė per 3 tūkst. žmonių, tarp jų – daugybė klaipėdiečių.

Tik po pustrečio mėnesio po naujos partijos įkūrimo paaiškėjo, kad klaipėdiečiai tarybos nariai, į tarybą patekę vedini R. Žemaitaičio su ankstesnės partijos vėliava, juo seks ir toliau.

Per praėjusius savivaldybių ir merų rinkimus R. Žemaitaitis pretendavo į Klaipėdos mero postą, bet į antrą turą nepateko, tačiau net septyni tuometės jo partijos bendražygiai tapo uostamiesčio tarybos nariais.

Nors R. Žemaitaitis po balsavimo ir buvo pirmasis sąraše, Klaipėdos tarybos nario mandato galiausiai atsisakė ir liko Seime.

Prašo naikinti neliečiamybę

Apie R. Žemaitaitį visa Lietuva ir pasaulis praeitą pavasarį išgirdo po jo skandalingų pareiškimų žydų klausimu.

Tada tuometės politiko partijos nariai Vilniuje sureagavo žaibiškai ir tuoj pat atsiribojo nuo parlamentaro kalbų, tačiau klaipėdiečių pozicija liko ne visai aiški.

Klaipėdos vicemerės postą užimanti R. Žemaitaičio politinė bendražygė Lina Šukytė-Korsakė tada pabrėžė, kad antisemitiniai pasisakymai tiesiog yra tik „gerbiamo Seimo nario nuomonė“.

Prieš 10 dienų generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Seimą dėl parlamentaro R. Žemaitaičio teisinės neliečiamybės panaikinimo, prašydama leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį, įvertinus 2023 m. gegužę pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo viešo tyčiojimosi, žmonių grupės niekinimo ir neapykantos skatinimo prieš žydų tautybės žmones.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Rūtenis

Pavadinimas vykęs ir netgi aktualesnis tai tuokart, sveikinu su geru skoniu. Tarybinių laikų man visai neprimena, nes jis čia nė prie ko.

jop

...30000 tūkst klipėdiečių išsirinko šią vatą, o kiti nėjo balsuoti, tai turim ką turim. Klaida padaryta , kad leista buvusiems komjaunuoliams, komunistams dalyvauti polit gyveime, dėl to ir stringa viskas, vatnykų miestas , antras po kauno , va, taip va.

?

Ar čia vatos žygis prieš žydus ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS