Futbolo klubas „Neptūnas“ nori paramos | Diena.lt

FUTBOLO KLUBAS „NEPTŪNAS“ NORI PARAMOS

Rengiantis šių metų miesto biudžeto tvirtinimui, šįkart futbolo klubas "Neptūnas" norėtų papildomo finansavimo iš savivaldybės iždo. Galutinį sprendimą šiuo klausimu tarybos posėdyje turėtų priimti uostamiesčio politikai.

Į Klaipėdos savivaldybės Finansų ir ekonomikos komiteto narius kreipėsi futbolo klubo "Neptūnas" atstovas Tadas Vaitkus, prašydamas pritarti miesto reprezentacinių komandų finansavimo tvarkos aprašo korekcijoms.

Tada esą į dalinį finansavimą galėtų pretenduoti ir futbolo komanda "Neptūnas", kuri šiuo metu žaidžia antroje pagal pajėgumą Lietuvos futbolo federacijos lygoje.

Pagal šį tvarkos aprašą, dabar finansavimą gauna tik aukščiausioje A lygoje žaidžiančios komandos.

T. Vaitkaus teigimu, atlikus korekciją, atsirastų galimybė finansiškai pastiprinti "Neptūno" komandą, kuri siektų aukščiausių sportinių tikslų ir reprezentuotų Klaipėdos miestą.

Pernykštis metinis klubo biudžetas buvo apie 180 tūkst. eurų. Šiuo metu klube, be pagrindinės "Neptūno" komandos, yra dar 10 komandų, kuriose žaidžia 400 vaikų.

"Kitų metų biudžetą planuojame apie 220–230 tūkst. eurų ir iš miesto prašytume apie 150 tūkst. eurų paramos. Futbolas – ne tik sportas, bet ir matematika, skaičiuojame, žiūrime prieš sezono pradžią", – kalbėjo T. Vaitkus.

"Nėra taip viskas paprasta. Jei priimsime sprendimą, kad remiame ne tik aukščiausios lygos komandas, tai apimtų ne tik futbolą, bet ir visas kitas šakas, kurios dabar nepatenka tarp reprezentacinių. Reikia įsivertinti, kokio dydžio biudžeto reikėtų, kad galėtume visas tas komandas finansuoti", – kalbėjo savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Esą jau ir taip numatomas didesnis finansavimas "Neptūno" krepšinio klubui, prie kurio šliejasi ir to paties vardo futbolo klubas.

G. Neniškio teigimu, reikėtų ieškoti rėmėjų paramos, tai neturėtų būti vien tik savivaldybės biudžeto lėšos.

Finansų ir ekonomikos komitetas siūlė įvertinti klubo prašymą ir koreguoti reprezentacinių miesto komandų finansavimo tvarkos aprašą, teikiant sprendimo projektą sausio mėnesio tarybos posėdžiui.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

aaaaa

aš tai galvojau, kad čia krepšininkai laisvalaikiu fule palošdavo....

O

O pas kuriuos verslininkus atstovas buvo ? Ką nebeliko Klaipėdoje futbolo gerbėjų ? Darbo reikia daugiau ir dūšios įdėti į organizavimą !

MAN IRGI REIKIA DAUG PARAMOS

Ruošiamės su banderolėmis ir ju chocluškom penktadienį praleist. Šiandien dar 13 pilnatis, todėl reikia dvigubai. Padėkit kas kiek galit: pinigais, alumi, degtine, ikrais wienžo towarišči laukia sunkus wakaras kovosim su natašom...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS