G. Nausėda atleido Klaipėdos apylinkės teismo teisėją R. Augustę | Diena.lt

G. NAUSĖDA ATLEIDO KLAIPĖDOS APYLINKĖS TEISMO TEISĖJĄ R. AUGUSTĘ

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį pasirašė dekretą, kuriuo iš pareigų atleido Klaipėdos apylinkės teismo teisėją Rasą Augustę, jai savo poelgiu pažeminus teisėjos vardą.

Tai padaryti šalies vadovui patarė Teisėjų taryba, kuri praėjusį penktadienį posėdyje svarstė R. Augustės elgesį ir nutarė, kad jos poelgiai pažemino teisėjos vardą.

„Ji savo nuomonę, savo manymą iškelia aukščiau visų teisėjų savivaldos institucijų, save pastato tiek prieš etikos kodekso reikalavimus, tiek, netgi, prieš įstatymo reikalavimus ir šiandien mes neišgirdome nei vieno žodžio, kad teisėja būtų pripažinusi nors kiek arba bandžiusi vertinti savo elgesį kritiškai“, – tądien sakė Tarybos pirmininkė Sigita Rudėnaitė.

Teisėjų garbės teismas pernai liepą priėmė sprendimą, kuriuo prezidentui pasiūlė atleisti R. Augustę iš pareigų dėl to, kad ši pažeidė ne vieną Teisėjų etikos kodekso reikalavimą ir taip pažemino teisėjo vardą, pakenkė teismo autoritetui.

Garbės teismas tuomet konstatavo, kad R. Augustė pažeidė Teisėjų etikos kodekse įtvirtintus pareigingumo, teisingumo ir nešališkumo, pavyzdingumo, padorumo bei solidarumo principus.

Nustatyta, kad ji nevykdė pareigos teismo pirmininkui pranešti apie teismo procesus, kuriuose ji pati buvo proceso šalis. Teisėja taip pat darė procesinių pažeidimų: netinkamai sprendė jai pareikšto nušalinimo klausimą.

Vėliau R. Augustė kišosi į kito teisėjo teisingumo vykdymo veiklą, taip pažeisdama konstitucinį teisėjo nepriklausomumo principą.

Per pastaruosius septynerius metus tai buvo jau ketvirtoji R. Augustės drausmės byla, 2013 ir 2017 metais teismas jai buvo skyręs griežtus papeikimus.

Liepos mėnesį priimtą Garbės teismo sprendimą R. Augustė buvo apskundusi Lietuvos Aukščiausiajam Teismui, tačiau šis teisėjos skundą atmetė.

R. Augustė teisėja dirbo nuo 2006 metų, prieš tai septynerius metus ji dirbo Šiaulių apylinkės prokuratūroje.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

buves neringiskis

kai 1994m. Kl.teismo.teiseja Tamosiuniene paklause ,,-Kiek kainuoja butai Neringoje,-tai 20 poc.man,ir turesi ,nes Misko Parkas neduos nieko..;; palikau ji buvusiai darbovietei,o po menesio pazistamas pakiso su mikrofonu ir STT jai pinigu ir i cype, bet atsedejo ir dirba Silutes Merijoje,kaipJuriste,--renka kasa toliau?kas ten ka gali???Buroku Rojus!!!

Salis

Garantuotai augoste nesidalina kusu su kitais nes neklause kitu nuomones apie dalybas po lygiai.

Blinda

Kada ayleis Klaipedos rajono valdininkus, kurie siuo sunkiu visiems laikotarpiu, randa lesu keltis sau algas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS