Gamtos mylėtojai švarino Klaipėdą – surinkta tonos atliekų | Diena.lt

GAMTOS MYLĖTOJAI ŠVARINO KLAIPĖDĄ – SURINKTA TONOS ATLIEKŲ

Savaitgalį klaipėdiečiai plušėjo švarindami uostamiestį. Nuo pat ankstaus ryto žmonės buriavosi Klaipėdos miesto ir rajono parkuose, tvarkė pajūrį, užterštas miesto teritorijas.

Klaipėdoje šeštadienį vyko gamtos švarinimo akcija.

Kastuvais, grėbliais, šiukšlių maišais ir pirštinėmis apsiginklavę klaipėdiečiai skelbė karą gamtos teršėjams.

Nuo ankstaus ryto dešimtys žmonių plušėjo tvarkydami Karalienės Luizės parko teritoriją.

Entuziastingai nusiteikę žmonės švarino parką ir dalijosi planais, kaip Tauralaukio istorijos dvasia alsuojančias viešąsias erdves paversti turistų traukos objektu.

„Šioje vietoje galime pamatyti karalienės Luizės ąžuolą, Velnio akmenį. Siekiame atstatyti karalienės Luizės paminklą. Parkas galėtų tapti turistų traukos centru. Šiandien sutvarkėme pagrindines lankomiausias vietas. Rinkome šiukšles nuo tako, aplink ąžuolą, kitas erdves. Norint teritoriją sutvarkyti iš esmės, prireiktų dešimt kartų didesnių pajėgų“, – kalbėjo vienas iš talkos organizatorių Dionyzas Varkalis.

Žmonės rado ne tik šiukšlių, bet ir padangų, senų supuvusių čiužinių, geležies atliekų.

Rezultatas džiugino

Keletą valandų vykusioje talkoje surinkta krūvos atliekų, šiukšlių, stiklo butelių, sudžiuvusių šakų.

Gamtą švarinę žmonės buvo nusiteikę optimistiškai ir džiaugėsi pasiektu rezultatu.

„Surinkome ne vieną maišą atliekų. Abejonių ar dalyvauti talkoje nekilo. Gamtą turime saugoti ir tausoti. Patys žmonės privalome  rūpintis aplinka, o ne laukti kol kažkas tai padarys už mus“, – įspūdžiais pasibaigus talkai dalijosi klaipėdietis Matas.

Planuose – įkurti bendruomenę

Sutvarkę Prūsijos karalienės Luizės parką žmonės žada dėti visas pastangas, kad ši erdvė įgautų naują gyvybę.

Talkos organizatorių planuose – įkurti ir įteisinti Tauralaukio bendruomenę, atstatyti prieš daugiau nei pusšimtį metų nugriautą karalienei Luizei skirtą paminklą, parke įrengti poilsio vietas žmonėms.

„Paminklą norėtume atstatyti šalia ąžuolo po kelerių metų. Taip pat planuojame įrengti poilsio suoliukus, šalia paminklo pasodinti mėgstamas karalienės Luizės gėles – rugiagėlės. Tai bus gražus praeities akcentas. Taip pat senosiose kapinaitėse bus atstatyti kryželiai“, – apie ateities planus pasakojo talkos organizatorius Benas Volodzka.

Klaipėdiečiai surinko tonas atliekų

Klaipėdos mieste vykusių talkų metu išvalyta apie 30 viešųjų miesto erdvių, parkų.

Klaipėdiečiai rinko šiukšles palei Dangės upės pakrantę nuo tilto Liepų gatvėje iki Pakrantės gatvės, Tilžės gatvės aikštelėje prie turgavietės, Šilutės plente nuo geležinkelio pervažos, Poilsio, Skulptūrų parkuose, miške esančiame tarp pirmosios ir antrosios Melnragės ir kitose uostamiesčio teritorijose.

Akcijoje dalyvavo 25 organizacijos, mokyklos, kolektyvai.

Skaičiuojama, jog talkos metu iš viso buvo surinkta kelio dešimtys tonų atliekų.

„Itin daug atliekų rasta Šilutės plente, Joniškės gatvėje, ruože nuo Rimkų kaimo iki Jūrininkų prospekto. Iš teritorijos išvežta apie 60 šiukšlių maišų. Žmonės rado ne tik šiukšlių, bet ir padangų, senų supuvusių čiužinių, geležies atliekų“, – kalbėjo Klaipėdos miesto savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Viskas tvarkoj,

geri darbai per atvelykį yra Aukščiausio atlyginami. Šaunuoliai, kad sugebate į bendrą pasibuvimą nuo kompų nutempti jaunimą ir dar realiai naudingą darbą padaryti. Dar prispauskite etatinius, netvarkos ir šabakštnų neįžiūrinčius miesto tvarkytojus kad pavyzdį iš jūsų imtų..Ir tikrai, ar kas girdėjo apie savivaldybės darbuotojų kontingentą vieną kart metuose besidarbuojantį pavasarinėse talkose? Aš asmeniškai niekad net akyse neregėjau.:/

Varge varge

Iš kur tiek neapykantos. Kažkam geriau šiukšlės gulės... keturiese esame irgi tvarkę šią vietą, prieš keletą metų. Išnešėm kažkieno supjautus medžius.Sumestos ant žemės ievos pradeda dygti naujai. Buvo nemažos krūvos...Ši vieta be šeimininko...Tebėra peraugę,suvirtę gluosniai, nevalytas,neretintas.....

Rokas

Ėėė, ar suvoki ką sakai?! Tai yra istorinis Prūsijos karalienės Luizės parkas! Tai čia tau ne plauti tualetus savivaldybėje!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS