Gandai – niekuo nepagrįsti: per spaudą koronavirusas neplinta | Diena.lt

GANDAI – NIEKUO NEPAGRĮSTI: PER SPAUDĄ KORONAVIRUSAS NEPLINTA

Net ir karantino laikotarpiu dienraštis "Klaipėda" kiekvieną rytą laiku pasiekia tūkstančius skaitytojų. Nerimauti, kad per spaudą gali plisti oro lašeliniu būdu sklindantis virusas, nėra jokio pagrindo – visame laikraščio kelyje pas žmones itin griežtai laikomasi visų saugos reikalavimų.

Siūlo vartoti degtinę ir svogūnus

Paskelbus karantiną, viešąją erdvę užgriuvo netikrų naujienų, keistų gandų ar net visiškai beprotiškų interpretacijų srautas.

Tarp jų galima rasti ir tokių, jog koronavirusą sukūrė amerikiečiai ir specialiai paskleidė Kinijoje, kad patikrintų jo veikimą ne NATO valstybėje.

Nuo viruso siūloma gelbėtis valgant svogūnus, česnakus arba tiesiog tris kartus per dieną vartojant degtinę, kaip esą daroma radiacijos zonose.

Yra ir dar radikalesnių gandų, neva virusą sukūrė pati gamta, nes šitaip ji siekia išnaikinti pernelyg išsipūtusią žmonių populiaciją Žemėje.

Taip pat skleidžiami ir absurdiški patarimai. Nuo viruso siūloma gelbėtis valgant svogūnus, česnakus arba tiesiog tris kartus per dieną vartojant degtinę, kaip esą daroma radiacijos zonose.

Visa tai, suprantama, tėra išsigalvojimai ir tiesiog nesąmonės.

Pasklido ir konkrečiais faktais nepagrįstų paskalų, esą koronavirusą galima pernešti per spaudą.

Tačiau šis oro lašeliniu būdu plintantis virusas nėra radioaktyviosios dalelės, kurios padengia drabužius, maisto pakuotes, taip pat ir laikraščius.

Tad dienraštis, kaip ir maisto pakuotės parduotuvėse, nėra tas daiktas, kuris galėtų kelti grėsmę.

Iš spaustuvės – į dėžutę

"Dienraštis "Klaipėda" yra spausdinamas Lenkijoje, iš kur kiekvieną rytą vežamas į uostamiestį. Spaustuvėje žmonės dirba su apsaugos priemonėmis. Iš spaustuvės siunta išvežama dezinfekuota ir supakuota. Vežėjai irgi naudoja apsaugos priemones ir dezinfekantus. Taip pat ir laikraščių platintojai Klaipėdoje. Be to, platintojai neturi tiesioginio kontakto su skaitytojais, laikraštis paliekamas pašto dėžutėse", – tvirtino bendrovės "Klaipėdos dienraštis" direktorius Vidas Milkevičius.

Pasak įmonės vadovo, kiekvienas laikraštis yra visiškai saugus.

Todėl nerimauti dėl užkrato per popierių nereikėtų, tik paskaičius laikraštį rekomenduojama nusiplauti rankas, nes ant jų gali patekti mikroskopinių poligrafijos darinių likučių.

Ta pati rekomendacija galiojo ir tada, kai nebuvo nei koronaviruso epidemijos, nei karantino.

Prenumeratai – trys variantai

Tiems, kurie ketina prenumeruoti dienraštį, šiuo metu yra trys galimybės tai padaryti – užsisakyti internetu, įvedus adresą kl.lt, taip pat paskambinus platinimo tarnybos telefonu 8 (46) 397 713. Paprasčiausias būdas – "Perlo" terminaluose paduoti kuponą, kurį galima rasti dienraščio klasifikuotų skelbimų puslapiuose.

Kuponų yra įvairių. Dienraštį galima prenumeruoti mėnesiui, trims, pusei metų ar metams.

Tas pats galioja ir rusų kalba leidžiamam savaitraščiui "Klaipėda".

"Žmogui reikėtų iškirpti norimą kuponą, atnešti į "Perlo" terminalą. Mes tą informaciją gausime, ir nuo norimos dienos dienraštis "Klaipėda" pasieks skaitytojus. Tokiu būdu dabar galima pratęsti arba užsakyti naują prenumeratą", – pabrėžė V.Milkevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

LZS

Manau, kad straipsnis vertas metu zurnalisto vardo. Sveikinu Astule- astrus, analitinis, su potekste ir nekraipant faktu. Mokinkites delfinai, kaip reik pietums uzsidirbt

Atsargiai

Toks šūdraštis kaip klaipėdos laikraštis savaime kelia grėsmę nes pažeidžia smegenų lasteles,o dėl blogo popieriaus ir dažų paskui dar ir subinė valant sveikatai kenkia.

Marketingas

Ka tik prigalvos del piningo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS