Garažai uostamiestyje kol kas – nepajudinami | Diena.lt

GARAŽAI UOSTAMIESTYJE KOL KAS – NEPAJUDINAMI

Pagal Klaipėdos savivaldybės reikalavimą, metalinių garažų savininkai dar iki 2021 m. gruodžio vidurio privalėjo nukelti garažus, esančius valstybinėje žemėje Upelio, Veliuonos ir Minijos gatvėse. Tačiau lig šiol jie nepajudinti. Garažų naudotojai nenusiteikę paklusti, o miestas naujų nukėlimo terminų dar neskelbia.

Garažų miestelis netoli Minijos gatvės susiformavo dar sovietmečiu.

Kažkada žmonėms buvo sudaryta galimybė pasistatyti garažus Upelio, Veliuonos ir Minijos gatvėse, tačiau artimiausiu metu šį žemės sklypą ketinama panaudoti bendriesiems poreikiams ir inžinerinei infrastruktūrai, todėl garažus paprašyta iškelti.

Esą tie garažai ten nėra pastatyti savavališkai, bet jie neregistruoti.

Garažų savininkai lig šiol neturi jokios sutarties su valstybe dėl žemės nuomos.

Savivaldybės reikalavimu, iš sklypo, esančio tarp Veliuonos, Upelio ir Minijos gatvių, dar iki 2021 m. gruodžio vidurio turėjo būti iškelta beveik trys šimtai metalinių garažų.

Jie maištauja, nenusiteikę paklusti.

Buvo skelbta, kad, laiku nenukėlus šių statinių, jų savininkams grės piniginės baudos.

„Kol kas jokių veiksmų savivaldybė nesiima, manau, dar pakabinsime skelbimus su papildomais raginimais, kad naudotojai nusikeltų garažus. Bet jie maištauja, nenusiteikę paklusti. Deklaruoja, jog tie garažai yra jų, nepaisant, kad tai buvo laikinieji statiniai laikinam naudojimui ir jie tą puikiai žinojo“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyr. specialistė Laima Jūrevičienė.

Kur kas geriau savivaldybės atstovams sekėsi Kaštonų gatvėje, kur taip pat buvo iki 300 metalinių garažų. Jie iš ten jau pašalinti.

„Mes dabar turime sutvarkyti teritoriją Kaštonų gatvėje, kur irgi buvo garažai, bet jų naudotojai juos tvarkingai nusikėlė be jokių pretenzijų. Ten garažų bendrija buvo likviduota, žmonės nusikėlė garažus. O konkrečių terminų, iki kada turi nusikelti garažus Upelio, Veliuonos, Minijos gatvėse, dar nepaskelbėme“, – sakė L. Jūrevičienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Šoferis

kodel nekalbama apie garazus Jurininku prospekte, kodel daromos išimtys

Nuskriaustieji

jeigu kitu neigali pajudinti, tai sugrazinkit nesaziningai sunaikinta garazu bendrija i Kaštonu gatve

atrado problema, lyg svarbiu nebutu

tegu turi tuos garazus, kam pavydeti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS