Gargždų rinkėjų verdiktas: į antrą turą – R. Petrauskienė ir K. A. Krivickas | Diena.lt

GARGŽDŲ RINKĖJŲ VERDIKTAS: Į ANTRĄ TURĄ – R. PETRAUSKIENĖ IR K. A. KRIVICKAS

Dėl Seimo nario vietos, kuri atsilaisvino Broniui Markauskui tapus Klaipėdos rajono meru, antrajame ture po dviejų savaičių rungsis vietos politikė, konservatorė Rasa Petrauskienė ir centristų atstovas, žurnalistas Kristupas Augustas Krivickas. Konkurentus skyrė vos 35 balsai.

Galima teigti, jog šiuos rinkimus į Seimą Gargždų vienmandatės apygardos rinkėjai ignoravo. Iš beveik 39 tūkst. balso teisę turinčių piliečių, sekmadienį balsuoti atėjo 6 875 rinkėjai, tai yra 17,74 proc.

Suskaičiavus balsus paaiškėjo, kad antrajame ture dėl Seimo nario mandato susirungs konservatorė 43 metų R.Petrauskienė, šiuo metu einanti Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas su Lietuvos centro partijos atstovu, žurnalistu 40 metų K.A.Krivicku.

Už R.Petrauskienę balsavo 1 158 (16, 84 proc.) rinkėjai, daugiausiai 2-oje Gargždų apylinkėje (153). R.Petrauskienė surinko tik 35 balsais daugiau už savo konkurentą K.A.Krivicką, kuris liko antras, surinkęs 1 123 balsus (16,33 proc.).

Trečioje vietoje liko R.Petrauskienės kolega, kitas Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, 28 metų liberalas Justas Ruškys, kuris šiemet, kaip ir R.Petrauskienė, irgi buvo išrinktas į Klaipėdos rajono tarybą, bet atsisakė mandato dėl direktoriaus pavaduotojo posto. J.Ruškys surinko 1 082 balsus (15,74 proc.).

Ketvirtas liko pats išsikėlęs 36 metų bendrovės direktorius, dvi kadencijas buvęs rajono tarybos nariu Martynas Pocius. Už jį balsavo 886 rinkėjai (12,89 proc.).

Penktoje vietoje rinkėjų sprendimu palinktas ilgametis Klaipėdos rajono meras gargždiškis 62 metų Vaclovas Dačkauskas, kuris rajonui vadovavo nuo 2003 iki 2019 m. ir yra šios kadencijos tarybos narys.

Socialdarbiečius atstovavęs V.Dačkauskas surinko tik 861 balsą (12,52 proc.).

Parlamentaro mandato siekusi dabartinė Klaipėdos rajono tarybos narė 55-erių socialdemokratė Ligita Liutikienė liko šešta su 559 balsais (8,13 proc.), o jos kolega, taip pat Klaipėdos rajono tarybos narys 52 metų "valstietis" Raimundas Daubaris – septintas. Už jį balsavo 554 rinkėjai (8,06 proc.).

Vilnietis, pats išsikėlęs 58 metų Gintautas Kniukšta, viešosios įstaigos "Politika šiandien" administratorius, šiuose rinkimuose liko aštuntas, surinkęs 405 balsus (5,89 proc.), o "darbietis", 34-erių Valdas Rimkus, vairavimo mokyklos direktorius – priešpaskutinis, devintas. Už jį balsavo 126 rinkėjai (1,83 proc.).

Na ir paskutinysis liko pats išsikėlęs 57 metų Kazimieras Juraitis, vienintelis iš visų pretendentų šioje apygardoje teistas asmuo už oficialaus dokumento suklastojimą ir panaudojimą (1997 m.).

Jis siekė ir LR prezidento posto. Už K.Juraitį Gargždų vienmandatėje apygardoje balsavo 121 rinkėjas (1,76 proc.).

Antrasis rinkimų turas vyks lygiai po dviejų savaičių – rugsėjo 22 d. Jame ir paaiškės, kuris – R.Petrauskienė ar K.A.Krivickas atstovaus Gargždų apygardos rinkėjus Seime artimiausius vienerius metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Eugenija

O tas Krivickas Gargždų kaimo gyventojas , kad už jį balsuoja?

Anonimas

Gal Gargzdiskiai iaugo is lupato proto.Taip zemaiciu posakis.Juk Grazuli vis prastumdavo tai gal Krivicka paliks be seimo kedes.Mat nebera vietos TV tai mano seime gaus .

>

Taip tai tEIP,bet,"nepriklausomi elektrodai", tipo "delf.ru,rytu ekspresas,deda tik ,troikos,svajaku,nuotraukas su aprasais? P.S Linkiu Rasai sekmes!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS