Gatvės rekonstrukcijai reikės žemės | Diena.lt

GATVĖS REKONSTRUKCIJAI REIKĖS ŽEMĖS

Rekonstruojant Pajūrio gatvę, reikės visuomenės poreikiams paimti šalia esantį žemės sklypą. Jame dabar stovi sandėlis. Anksčiau šioje vietoje buvo keičiami dujų balionai.

Klausimą dėl sklypo, esančio Pajūrio gatvė 7, paėmimo visuomenės poreikiams svarstė miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai.

Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vyriausioji specialistė Raimonda Gružienė pasakojo, kad 2006 m. buvo patvirtintas Tauralaukio gyvenvietės centrinės dalies detalusis planas.

Pagal jį numatyta rekonstruoti Pajūrio gatvę, išplatinant ją iki keturių eismo juostų. Dabar ši arterija yra dviejų juostų. Šiuo metu yra rengiamas gatvės rekonstrukcijos techninis projektas. Jį numatyta užbaigti iki metų pabaigos.

Išplatinus gatvę, į ją patektų 7 numeriu pažymėtas, 1,26 aro valstybinės žemės sklypas. Jame yra apie 17 kv. metrų sandėlis.

Pasak R.Gružienės, anksčiau čia veikė dujų balionų keitimo punktas. Dabar statinys priklauso privatiems asmenims. Žemės sklypas jiems išnuomotas iki 2100 m.

"Dabar šis sklypas yra tolokai nuo gatvės, tačiau atlikus rekonstrukciją atsiras joje. Dėl to reikia nutraukti valstybinės žemės nuomos sutartį ir paimti statinį visuomenės poreikiams. Už pastarąjį bus sumokėta kompensacija savininkams", – tvirtino vyriausioji specialistė.

Kiek savivaldybė turės atseikėti už statinį, paaiškės atlikus turto vertinimą. Pagal vidutines rinkų vertes šis pastatas įkainotas tūkstančiu eurų. Dar 4 tūkst. eurų reikės kitoms išlaidoms, tarp kurių – dokumentų tvarkymas, turto vertinimas.

Pagal Žemės įstatymą, pastatai iš privačių asmenų gali būti paimami ir valstybinės žemės nuomos sutartys prieš terminą nutraukiamos tik išimtiniais atvejais. Tai gali būti daroma, kai žemė reikalinga viešosios geležinkelių infrastruktūros objektams, keliams, magistraliniams vamzdynams, aukštos įtampos elektros linijoms tiesti, taip pat jiems eksploatuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

xexe

manau arimu gatves asfaltavimo su esama valdzia tikrai nesulauksime. pasigooglinkite "Klaipėdai priskirtas Šaulių kaimas miestu taip ir netapo" rasite 2005 metu publikacija, parasyta praejus desimtmeciui po Sauliu k. prijungimo. Na dabar praejo dar desimtmetis:) Siap, Arimu g. butu super kelias tauralaukiskiams(bent nemazai daliai) i miesta, o ir pajurio gatves nereikia 4 juostu. Po juosta per akis, tik stoteles reikia isnesti uz eismo juosto ribu, ne taip kaip dabar - valdzia ibede zenkla "autobuso stotele" purve ir sako "irengeme stotele ir prateseme 14 autobuso marsruta" o autobusai stoja ant kelio ir trukdo eismui. Arimu g. asfaltavimas paskatintu ir nuosavu namu statyba tarp Tauralaukio ir Liepu g., bet valdziazmogiai nori, kad miestelenai statytusi namus rajone...

Jonas

Kam reikalingos keturios juostos? Kad brangiau kainuotų?

opa

TVARKOM ARIMU GATVE!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS