Gegužę bus baigta didžioji dalis rekonstrukcijos darbų Klaipėdos senamiestyje | Diena.lt

GEGUŽĘ BUS BAIGTA DIDŽIOJI DALIS REKONSTRUKCIJOS DARBŲ KLAIPĖDOS SENAMIESTYJE

  • 9

Klaipėdos savivaldybė antradienį pranešė, kad spartinama senamiesčio gatvių rekonstrukcija – per gegužę bus baigta didžioji dalis rekonstrukcijos darbų Klaipėdos senamiestyje.

Anot savivaldybės, įvertinus likusių darbų apimtis, numatyta, jog iki birželio 1 dienos bus atidarytos visos šiuo metu tvarkomos gatvės, darbai ilgiau tęsis tik nedidelėje Žvejų gatvės atkarpoje nuo Teatro iki Pilies gatvės.

„Girdime gyventojų ir verslo prašymus kuo greičiau baigti darbus. Negalime palikti išrausto senamiesčio visam vasaros sezonui, todėl darbų tempas didinamas ir iki birželio mėnesio turi būti matoma daugelio darbų pabaiga, didesnių kliūčių judėti po senamiestį turi nebelikti“, – sako meras Arvydas Vaitkus.

Pasak mero, šis miesto reprezentacinėje dalyje vykdomas projektas yra svarbus ir reikalingas, tačiau per ilgai užtrukęs. Spartinant darbus siekiama užtikrinti, kad senamiestis galėtų atsiverti aktyviam turizmo sezonui, vėl taptų patrauklia vieta gyventojų ir miesto svečių laisvalaikiui.

Šiuo metu rekonstrukcijos darbai vyksta Teatro, Daržų, Didžiojoje Vandens ir Žvejų gatvėse.

Teatro ir Daržų gatvėse, kurios yra ypač svarbios sklandžiam judėjimui senamiesčiu, darbai bus baigti iki birželio. Didžiojoje Vandens gatvėje pabaigtuvės planuojamos maždaug gegužės viduryje. Vežėjų ir Sukilėlių gatvės jau baigtos anksčiau.

Vasaros sezonui bus atverta ir didžioji dalis Žvejų gatvės – nuo Biržos tilto iki Teatro gatvės, o likęs ruožas iki Pilies tilto bus sutvarkytas iki rugpjūčio pabaigos.

Pasak savivaldybės, senamiesčio gatvės atnaujinamos taikant darnaus judumo principus – atsisakoma stačių bortelių, perklojamas išsiklaipęs grindinys, įrengiamas apšvietimas, sutvarkoma lietaus nuotekų sistema, gatvės tampa estetiškai patrauklesnės ir gerokai patogesnės.

Kapitalinis gatvių remontas Klaipėdos senamiesčio gatvėse atliekamas jau apie pusantrų metų.

Anksčiau rangovas, bendrovė „Kavesta“, nurodė, kad vykdant kapitalinį gatvių remontą susidūrė su problemomis – projektuotojų sprendinių neatitikimais, archeologiniais tyrimais. Darbus teko atlikti rankiniu būdu, nes mechaniškai kasti neleista. Dėl karo Ukrainoje buvo užtrukęs kai kurių akmens medžiagų, užsakytų Baltarusijoje, tiekimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Ričardui

Ričardai , gal norėtum savaitgalį pagyventi tvarkomoje gatvėje ir pasiklausyti kaip vibruoja namas vežant ir metant akmenis , o dar geriau , kai juos pjausto . Gal norėtum ir pakvėpuoti tuo dulkių oru.

Ričardui

aha - ,,priversti.." O kai vertė tuos pačius savininkus arba privatizuot, arba eit lauk iš tokio vienintelio savo būsto tai niekas nepagalvojo apie kaip bus su Paveldu? Nieko nesakyčiau jei būtų verčiami eit į rekonstrukcijas valdžiagyviams ar jų giminėlėms priklausantys pastatai (kurie dabar dažniausiai stovi tušti..), bet senamiestyje yra žmonių tikrai neturinčių iš ko ne tik restauruot bet ir ten išgyvent prie dabartinių kainų

Ričiardas

Keista, kad tokioje prestižinėje vietoje atliekant remonto darbus, - jie nevyksta ir išeiginėmis dienomis. Nes dėl jų susidaro labai daug nepatogumų tiek vietiniams gyventojams, tiek ir atvykusiems turistams. Būtina priversti savininkus , kad senamiestyje esantys pastatai būtų restauruoti. Kiek galima nuolaidžiauti.Herkaus Manto gatvėje taip eilė pastatų tiesiog apgailėtinos išvaizdos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS