Gegužę Klaipėdos Tėvelių mokykla vėl kviečia semtis žinių | Diena.lt

GEGUŽĘ KLAIPĖDOS TĖVELIŲ MOKYKLA VĖL KVIEČIA SEMTIS ŽINIŲ

  • 0

Visą gegužės mėnesį būsimos mamos ir tėčiai, jų artimieji kiti klaipėdiečiai, besidomintys kūdikio laukimu ir jo atėjimu į pasaulį, kviečiami į Klaipėdos „Tėvelių mokyklą“, kurioje jau tradiciškai bus aptariami tie momentai, kai laukiama nauja gyvybė.


 

Visą gegužės mėnesį būsimos mamos ir tėčiai, jų artimieji kiti klaipėdiečiai, besidomintys kūdikio laukimu ir jo atėjimu į pasaulį, kviečiami į Klaipėdos „Tėvelių mokyklą“, kurioje jau tradiciškai bus aptariami tie momentai, kai laukiama nauja gyvybė.

Gegužės paskaitų maratonas prasidės itin vertingomis žiniomis apie labiausiai neraminantį gimdymo procesą. Pirmojoje paskaitoje gegužės 5 d. sužinosite, kas vyksta, kai vaikelis nusprendžia ateiti į pasaulį. Netrukus po to, gegužės 7 d., specialistai pasidalins žiniomis apie tai, kaip kūdikio atėjimas į šį pasaulį pakeičia šeimos vertybes, su kokiomis psichologinėmis problemomis susiduriama ir kaip išvengti pogimdyvinės depresijos.

Įsibėgėjęs paskaitų ciklas pažers dar daugiau informacijos, ypač apie tai, kaip susidoroti su tėvystės užduotimis pirmaisiais kūdikio gyvenimo mėnesiais: aiškumo daugiau suteiks gegužės 11 d. vyksianti paskaita apie kūdikio priežiūrą pirmaisiais jo gyvenimo mėnesiais, o itin vertingos informacijos bus galima pasisemti gegužės 12 d. susitikime, kuriame specialistai papasakos apie alergines ligas, kurios dažniausiai gresia mažyliams. Trečiojoje savaitės paskaitoje gegužės 14 d. Tėvelių mokyklos dalyviai įgys daug žinių apie dantų priežiūrą, sužinos apie burnos higieną, jos įtaką tiek mamos, tiek vaiko kokybiškam gyvenimui.  

Paskutinė gegužės savaitė skirta mitybos ir maitinimo temoms.  Paskaitoje, kuri numatyta gegužės 25 d., būsimos mamos gaus naudingų žinių apie savo mityba nėštumo metu ir po jo. Paskutinė šio mėnesio ciklo paskaita vyks gegužės 26 d. – joje daug naudingos informacijos apie natūralų maitinimą, jo svarbą kūdikio vystymuisi, sveikatai bei glaudžiam ryšiui su mama.

Visai neseniai atlikti tyrimai parodė, jog informacijos apie skiepus ir jų svarbą itin trūksta. Apklausus beveik 300 Klaipėdos darželius lankančių vaikų tėvus, net 96,6 proc. nežinojo, kokios vakcinos yra vaikų skiepijimo kalendoriuje. Balandį tėvelių mokykloje buvo surengta pirmoji paskaitą apie skiepų svarbą. Jas planuojama rengti ir ateityje, nes dauguma apklaustųjų apie skiepus pageidavo sužinoti daugiau. Tokių susitikimų metu bus siekiama  teisingą ir neiškreiptą informaciją apie vakcinas perteikti kuo platesniam žmonių ratui.

Nemokamos ir itin vertingos paskaitos prasidės gegužės 5 d., antradienį, ir tęsis visą mėnesį iki gegužės 26 d. Susitikimai organizuojami vakarais nuo 17.15 val. Juose kviečiami apsilankyti ne tik jauni ir pirmo mažylio laukiantys tėveliai, bet ir turintys daugiau atžalų ir sukaupę tam tikrą kiekį žinių, tačiau norintys jas pagilinti ir atnaujinti. Tėvelių mokyklos paskaitos vysta Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biure (Taikos pr. 76, 3 aukštas)  

Paskaitos vyks temomis:

  1. „Gimdymas“ (gegužės 5 d. 17:15 val.).
  2.  „Pogimdyvinė depresija ir jaunos šeimos psichologija“ (gegužės 7 d. 17:15 val.). 
  3. „Kūdikio priežiūra pirmaisiais mėnesiais“ (gegužės 11 d. 17:15 val.).
  4. „Viskas apie kūdikių alergines ligas“ (gegužės 12 d.  17:15 val.).
  5.  „Nėščiųjų ir vaikų dantų priežiūra“ (kovo 14 d. 17:15 val.)
  6.  „Nėščiosios mityba ir mityba po gimdymo“ (gegužės 25 d. 17:15 val.).
  7. „Natūralus maitinimas“ (gegužės 26 d.  17:15 val.).

Registracija į paskaitas vyksta tel. (8 46) 23 47 96, mob. (8 640) 93340, el. paštas: iveta@sveikatosbiuras.lt

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS