Gera žinia Paupių bendruomenei: šalia veikianti gamykla eina į kompromisą | Diena.lt

GERA ŽINIA PAUPIŲ BENDRUOMENEI: ŠALIA VEIKIANTI GAMYKLA EINA Į KOMPROMISĄ

Gera žinia Paupių bendruomenei – šalia jos kvartalo veikiančioje įmonėje „Klaipėdos mediena“ ketinama tobulinti medienos džiovinimo cechą, o tai gerokai sumažins iš gamyklos skleidžiamus kvapus ir kitą taršą. Apie šiuos ketinimus pramonininkai informavo uostamiesčio vadovus.

Klaipėdos savivaldybės vicemeras Arūnas Barbšys teigė, kad susitikime su miesto vadovybe bendrovės „Klaipėdos mediena“ atstovai pažadėjo investuoti į naujas technologijas, kurios padėtų sumažinti iš įmonės sklindančius kvapus, atsirandančius džiovinant medieną.

Tokiu būdu esą sumažėtų ir aplinkos tarša. Anot A.Barbšio, kaip įvardijo patys bendrovės atstovai, pagrindinė tarša šiuo metu ir sklinda iš medienos džiovinimo cecho.

„Mums buvo teigiama, kad per artėjančius kelerius metus įmonė ketina įdiegti naują technologiją, kuri leistų gerokai sumažinti oro taršą. Ir tie kvapai, kurie dabar į aplinką sklinda iš gamyklos, susilpnėtų. Verslininkai paminėjo, kad ketina investuoti į tai 8 mln. eurų“, – kalbėjo A.Barbšys.

Permainas bendrovėje nemažai lėmė ir tam tikras visuomenės spaudimas.

Arčiausiai įmonės gyvenantys Paupių bendruomenės gyventojai nuolat teikė pretenzijas dėl iš „Klaipėdos medienos“ sklindančių kvapų ir kitos taršos.

Pasak A.Barbšio, bendruomenė jau ne vienus metus bendrauja su įmone, ir dabar priimtas sprendimas investuoti į aplinkos kokybės gerinimą.

„Mes ne vieną kartą kalbėjome apie Paupių bendruomenės pretenzijas dėl šalia veikiančios įmonės, nes iki artimiausių namų nėra nė kelių šimtų metrų. Jie labiausiai jaučia tos bendrovės veiklą. Kadangi pernai buvo nustatyti ribiniai taršos viršijimai, taip pat ir formaldehidų, įmonė ieškojo, iš kur sklinda tarša, ieškojo ir rado sprendimų. Be to, griežtėja ir reikalavimai dėl aplinkos taršos. Džiaugiamės būsimomis investicijomis, bet norėtųsi, kad tos naujovės greičiau atsirastų“, – teigė vicemeras.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonas,

Prie ko čia Barbšys..? Jis net piršto nepajudino, kad situacija gerėtų, tik komentuoja kitų žodžius

Pagarba įmonei

Puiku. Kas vadovaujai įmonei? Akcijų pagrindinis paketas gal priklauso Rimanto Taraškevičiaus žentui, Sigitui Paulauskui. Jo vaikai, iš pirmos santuokos su mokytoja Regina, kurie ten dirbo( Simonas), yra puikūs ir padorūs.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS