Uostamiestyje gelbėjo nusilpusią gulbę | Diena.lt

UOSTAMIESTYJE GELBĖJO NUSILPUSIĄ GULBĘ

Uostamiestyje, laivų statyklos teritorijoje, darbuotojai aptiko nusilpusią gulbę, kuria vėliau pasirūpino „Būk mano draugas“ gyvūnų prieglaudos darbuotojai.

Uosto pramoninėje zonoje darbuotojai aptiko prie pastato kampo susigūžusią gulbę, kuri ilgą laiką nesijudino iš vietos, buvo matyti, kad paukštis nusilpęs, todėl apie jį pranešta į gyvūnų prieglaudą „Būk mano draugas“.

Pasak prieglaudos vadovės Galinos Kučinskienės, gulbė buvo apžiūrėta, rimtų sužalojimų nerasta, bet nusilpusį paukštį prieglaudos darbuotojai išsivežė, kad padėtų jai sustiprėti.

„Paukštis rimtai sužalotas nebuvo, bet gulbė nusilpusi, išvežėme gydyti, o vėliau, tikimės, ją globoti paims vienas ūkininkas, vis priglaudžiantis gulbes, kurioms reikia žmogaus pagalbos“, – teigė G. Kučinskienė.

Nors šį kartą nusilpusiu paukščiu pasirūpino „Būk mano draugas“ darbuotojai, tačiau tai faktiškai turėjo padaryti nuo šių metų sausio pradėjęs veikti Laukinių gyvūnų globos centras (LGGC), kuris privalo pasirūpinti sužeistais laukiniais gyvūnais visoje Lietuvoje.

„LGGC specialistai vyksta pagal iškvietimus dėl sužeistų laukinių gyvūnų visoje Lietuvos teritorijoje. Planuojama sudaryti bendradarbiavimo sutartis su partneriais įvairiose šalies vietose. Jei iškvietimų būtų daug, mūsų darbuotojai kreiptųsi į partnerius dėl pagalbos, kad įvertintų gyvūno sveikatos būklę, suteiktų pirmąją pagalbą ir transportuotų į mūsų centrą“, – teigė LGGC vadovė Justina Morkūnaitė.

Pasak J. Morkūnaitės, Klaipėdos regione laukinių gyvūnų gelbėjimu rūpinasi LGGC, bet Baltijos jūros gyvūnais ir toliau rūpinsis Lietuvos jūrų muziejaus reabilitacijos centras, kuriame apmokyti specialistai suteiks tinkamą pagalbą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS