„Gradiali“ – atsinaujinusi sveikatos ir poilsio oazė | Diena.lt

"GRADIALI" – ATSINAUJINUSI SVEIKATOS IR POILSIO OAZĖ

Atsinaujinusi sanatorija "Gradiali" plačiai atvėrė duris. Nuo šiol pušų apsuptyje įsikūrusioje sveikatinimo oazėje lankytojai ne tik mėgausis įspūdingu kraštovaizdžiu, kūną ir sielą lepins grožio, sveikatinimo procedūromis, bet ir galės išbandyti Baltijos šalyse dar netaikytas unikalias gydymo procedūras.

Moderniausios technologijos

Anot bendrovės "Gradiali" direktorės Aidos Matulis, sanatorijos  modernizavimu siekta įrodyti, kad poilsiautojai Palangoje laukiami ne tik vasaros sezonu. Sveikatinimo ir grožio procedūromis čia galima mėgautis ištisus metus.

Sanatorijoje svečiai gali turiningai ilsėtis ir išbandyti kūno gydomąsias procedūras.

Įvairūs kūno skausmai gydomi magnetoterapijos procedūros metu, naudojant „Multimag“ aparatą. Tai viena efektyviausių technologijų, pagrįsta magnetinio aparato siunčiamais impulsais.

Ši technologija skirta šalinti nugaros, kojų, raumenų, pečių skausmą, palengvinti venų ir kraujagyslių ligų gydymą. Magnetoterapija padeda organizmui greičiau atsistatyti po operacijų. Efektas jaučiamas jau po pirmos procedūros.

Besiskundžiantiesiems žarnyno problemomis rekomenduojama išbandyti žarnyno peristaltikos aktyvinimą „Mowoot“ aparatu.

Ši technologija leidžia pašalinti pilvo skausmą, tempimo, pilnumo jausmus.

"Gradiali" lankytojams taip pat rekomenduojama išmėginti raumenų testavimo procedūrą su naujausiu „Tracker Freedom“ prietaisu bei daugiafunkciais prietaisais atlikti funkcinę organizmo diagnostiką.

Siekiame, kad žmonės turėtų galimybę pasinaudoti moderniausiomis sveikatos gerinimo procedūromis ne tik užsienyje, bet ir Lietuvoje.

Pavargę nuo įtempto gyvenimo būdo gali pasimėgauti gydomosiomis purvo voniomis. Jos padeda atpalaiduoti raumenis, gydo įvairius uždegimus, gerina kraujotaką, medžiagų apykaita, malšina skausmą.

Tradicinę mediciną ir pirtis mėgstantys svečiai taip pat nenuobodžiaus.

Sanatorijoje įrengtos įvairios burbulinės, purvo, mineralinės, vertikalios vonios.

Taip pat Himalajų sauna su druska, Šiaurinė sauna su garu, Turkiška garinė pirtis, baseinas. Poilsiu liks patenkinti net patys išrankiausieji.

Patyrusių specialistų komanda

"Siekiame, kad žmonės turėtų galimybę pasinaudoti moderniausiomis sveikatos gerinimo procedūromis ne tik užsienyje, bet ir Lietuvoje", – teigė direktorė A.Matulis.

Ir tai ne vienintelės procedūros sanatorijoje. Atsinaujinusiame "Gradali" nuo šiol bus galima išbandyti medicinos pasaulyje įvertintą krioterapijos arba šalčio kameros poveikį. Procedūros metu šalčiu gerinama bendra organizmo būklė, stabdomi senėjimo procesai, gydomi lėtiniai nugaros, sąnarių skausmai.

Čia taikoma ir gyvybinių funkcijų diagnostika "Equivital", kurią naudoja NASA astronautai.

Nė viena iš Baltijos šalių kol kas negali pasiūlyti analogiškos ankstyvos pagrindinių gyvybinių funkcijų diagnostikos su monitoriumi "Equivital".

"Atliekant tyrimą kas sekundę skanuojamas širdies ritmas, matuojamas sudegintas kalorijų kiekis, nustatoma kaip žmogus organizmas reaguoja į stresą, net ir miego metu", – pasakojo A.Matulis.

Pasitelkiant modernią įrangą, įrašoma ir persiunčiama informacija apie širdies, kraujagyslių būklę, termoreguliaciniai ir fizinio aktyvumo organizmo duomenys.

Ši informacija padeda generuoti išsamų paciento sveikatos būklės išrašą, kuris padeda tiksliai pritaikyti reabilitacijos programas, stebėti nuolatinę paciento būklę, taip profilaktiškai išvengiant staigių mirčių ir širdies ir kraujagyslių susirgimų.

"Gradiali" svečių sveikata rūpinasi patyrę kineziterapeutai, masažistai, dietistai. Grožį puoselėti padeda ir SPA procedūras atliekantys specialistai.

Šiais metais planuojama įrengti urologijos, ginekologijos, gastroenterologijos skyrius, kuriuose pacientų sveikata rūpinsis ir kvalifikuoti gydytojai.

Po sanatorijos atnaujinimo, išplėstas ne tik siūlomų paslaugų sąrašas, bet ir pats pastatas. Svečių laukia net 162 komfortiškam poilsiui pritaikyti kambariai.

Sveikino Palangos meras

Atnaujinto "Gradiali" atidarymas pažymėtas įspūdingu renginiu. Jame dalyvavo muzikos atlikėjai, krepšininkai, garbūs visuomenės, politikos, kultūros atstovai, grožį ir sveikatą puoselėjantys miestiečiai.

Svečius pasitiko netikėtą įvaizdį pasirinkę sostinės "Bigband" muzikantai. Atlikėjai gyvą muziką grojo apsisiautę sanatorijos chalatais ir apsiavę šlepetėmis.

Oficialioje renginio dalyje dalyvavo ir Palangos meras Šarūnas Vaitkus. Jis pasveikino sanatorijos įkūrėją Artūrą Nacicką ir visą prie šio projekto įgyvendinimo prisidėjusią komandą.

Kaip simbolinę padėką už pagalbą populiarinant Palangą, meras A.Nacickui įteikė austą miesto herbą.

"Man labai smagu pasveikinti verslo atstovus, kurie investuoja į žmonių sveikatą, kuria gražią ir ištisus metus lankytojams patrauklią Palangą", – kalbėjo meras.

Atidarymui – įspūdingas renginys

Nutilus sveikinimo kalboms, svečiai buvo pakviesti įsilieti į šventinio vakaro programą, kurią vedė žurnalistas ir renginių vedėjas Rolandas Vilkončius.

Pasižvalgyti po naujai įrengtus viešbučio kambarius, sužinoti apie gydomąsias, sveikatinimo procedūras ir savo akimis išvysti šalčio kameras galėjo visi norintieji.

Ekskursijos po atnaujintas "Gradiali" patalpas metu svečių laukė žaismingi netikėtumai.

Naujausios procedūros ir technologijos pristatytos šiai progai sukurtais aktorių Audriaus Bružo, Kirilo Glušajevo bei kitų šiuolaikinių šokių atlikėjų ir aktorių trupių performansais.

Aktorius K.Glušajevas savo kūnu net keletą kartų išbandė šalčio kameros veiksmingumą.

Svečius jis drąsino nepabūgti ir patiems įsitikinti krioterapijos nauda organizmui.

Užbūrė jaukiu dekoru

Pasibaigus pažintinei ekskursijai, dalyviai pakviesti į prabangų viešbučio restoraną, kur gardžiavosi kruopščiai atrinktais, gamtos tematiką iliustruojančiais patiekalais.

Vakarą jie leido miško dekoracijomis papuoštoje, jaukioje aplinkoje.

Ore tvyrojo gamtos dvelksmo ir subtilios elegancijos atmosfera. Kiekviena interjero detalė bylojo apie natūralumą, sveikatą, žmogaus ir gamtos harmoniją.

Vakarienės metu skambėjo atlikėjos Monikos Marijos ir Vilniaus "Bigband" grupės koncertas.

Kulminacija tapo elektroninės muzikos projekto "Girių dvasios" pasirodymas, kurį papildė lazerių šou.

Anot renginyje dalyvavusios atlikėjos Rositos Čivilytės, sanatorija "Gradiali" yra vieta, kur visada norisi sugrįžti. Moteris teigė kol kas spėjusi išbandyti tik pirčių komplekso ir baseino malonumus, tačiau ateityje norėtų išmėginti ir daugiau procedūrų.

"Vasarą atvykusi į "Lietuvos balso" filmavimus spėjau atlikti kelias procedūras. Čia komfortabilu, paprasta ir gera. Likau patenkinta ir nusprendžiau atvažiuoti dar kartą", – atsiliepė dainininkė.

GALERIJA

  • Poilsis: sanatorijos svečiai kviečiami išbandyti baseino ir SPA teikiamus malonumus.
  • Vaizdas: atsinaujinęs „Gradiali“ pristatytas aktorių ir šokėjų pasirodymais.
  • Šalta: šalčio kameros veiksmingumą išbandė žinomas aktorius K.Glušajevas.
  • „Gradiali“ – atsinaujinusi sveikatos ir poilsio oazė
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Daliwei

Pasakykite prašau, kas ta nuostabioji deivė juoda suknia?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS