Gresiant bankrotui krepšinio klubas „Neptūnas“ siūlosi Klaipėdos savivaldybei | Diena.lt

GRESIANT BANKROTUI KREPŠINIO KLUBAS „NEPTŪNAS“ SIŪLOSI KLAIPĖDOS SAVIVALDYBEI

Krepšinio klubas „Neptūnas“ kreipėsi į miesto merą Vytautą Grubliauską su pasiūlymu priimti kontrolinį klubo paketą savo žinion, kad būtų išvengta bankroto, tačiau miesto valdžia linkusį priimti tik dalį.

„Prašome Jūsų svarstyti dar kartą klausimą dėl Klaipėdos m. savivaldybės dalininko tapimu VšĮ „Neptūno krepšinio klubas“ ir perimti kontrolinį paketą, taip išsaugojant ilgametes tradicijas puoselėjantį klubą bei veikiančią krepšinio piramidę, kuri vienija aukšto sportinio meistriškumo krepšinio komandas ir krepšinio mokyklas Klaipėdoje“, – rašoma liepos 20-ąją merui adresuotame rašte, kurį pasirašė klubo vadovas Sigitas Ambrazevičius.

Anot jo, klubo dalininkai negali skirti klubui paramos, tad gali tekti skelbti bankroto procedūrą. „Neptūno krepšinio klubą“ valdo aštuoni dalininkai. Rašte nurodoma, jog beveik visi susidūrė su sunkumais savo valdomuose versluose.

„Dėl karo Ukrainoje yra daug neapibrėžtumų dėl tolimesnės veiklos tęstinumo ir taip negali skirti paramos, taip pat pateikus VšĮ „Neptūno krepšinio klubas“ finansinius rodiklius, dalininkai yra pasiryžę trauktis iš klubo valdymo ir yra siūlymas skelbti bankroto procedūrą viešajai įstaigai, – rašoma klubo rašte. – Paskelbus bankrotą, Klaipėda netektų galimybės dalyvauti Lietuvos krepšinio lygoje 1-2 metus.“

Klubo vadovas motyvuoja, jog Klaipėdos miesto savivaldybės taryba 2020 metų spalio pabaigoje svarstė tarybos sprendimo projektą dėl sutikimo priimti dovanojamą krepšinio klubo dalininkų kapitalo dalį savivaldybės nuosavybėn. Buvo nuspręsta atidėti šio klausimo svarstymą.

Įstaigos dalininkų atstovo rašte nurodoma, kad 2020 – 2021 m. sezonas stipriai supurtė „Neptūno“ krepšinio klubą, o pasaulinė COVID-19 pandemija palietė visas komandas.

„Dėl besitęsiančios pandemijos ir jos padarinių, klubas neteko daug rėmėjų, negalėjo vykdyti prekybos bilietais ir sezono abonementais, teikti reklamos paslaugas ir to pasekoje klubo biudžete susidarė deficitas“, – nurodoma rašte.

Galimybes paremti krepšinį neigiamai paveikė ir karas Ukrainoje.

„Verslas iki šiol negali skirti paramos ir nenori pasinaudoti NT mokesčio lengvata, nes kaip žinia, pagrindiniai „Neptūno“ komandos rėmėjai yra uosto įmonės, o šiuo metu uosto įmonės susiduria su didžiausiais iššūkiais savo veiklos istorijoje ir ateities planuose“, – teigia klubo vadovas.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija savo ruožtu siūlo priimti sprendimą dėl įstaigos dalininkų kapitalo dalies, kuri nebūtų kontrolinė.

Toks sprendimas rugsėjį bus siūlomas miesto tarybai, kuri turės nuspręsti dėl Įstaigos dalininkų kapitalo 1/20 dalies perėmimo arba 9/20 dalininkų kapitalo dalių perėmimo. Nurodytos dalininkų kapitalo dalys nesudarytų kontrolinio Įstaigos dalininkų kapitalo paketo.

Sprendimo projekte nurodoma, jog perimti kontrolinio Įstaigos dalininkų kapitalo paketo nesiūloma todėl, kad tai apsunkintų klubo veiklą: įstaiga savo apskaitą turėtų tvarkyti pagal Viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės standartus, vykdyti viešuosius pirkimus ir kt.

Taip pat nurodoma, kad Klaipėdos miesto savivaldybės administracija neturi patirties valdant tokias specifinę veiklą vykdančias įstaigas.

Registrų centro duomenimis, „Neptūno“ krepšinio klubo dalininkais šiuo metu yra Tomas Daugėla, Marius Girčys, Vidas Augaitis, UAB „Rietuva“, Vytautas Lygnugaris, Vidmantas Dambrauskas, Arūnas Tuma, Alvydas Vaičiūnas ir Sigitas Ambrazevičius.

Du minimi asmenys yra Klaipėdos tarybos nariai – V. Dambrauskas ir A. Tuma.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

huyuy

Man "Neptūnas" nereikalingas.

To Ilgai neatsibunda

Pačiam reikėtu atsibusti nes sapnuoji....

Ilgai neatsibunda

Dar liepos mėnesį buvo viešosiose informacijos priemonėse JAV paskelbta, kad būtent ukrainiečiai kelis kartus su dronais mėgino susprogdinti atominę elektrinę Zaporižėje, rusams pavyko tuos dronus numušti. Kitaip mūsų nė vieno jau gyvo nebūtų likę ar būtume kokie be odos ir akli. Taip pat liepą oficialiai pranešta, kad Zelenskis korumpuotas. Kaip žinia, D.Britanija nusikratė premjero Boriso kaip degradavusiojo. Pasaulis valosi nuo amoralus, korumpuotų. O Lietuvoje vis dar tikimasi kokios tai naudos už į korupcijos liūną paskendusios konfliktuojančios Ukrainos rėmimą. Šalies viduje LR valdžia nesusitvarko. Žmonės nepatenkinti dėl brangymečio. Jauni žmonės nebegalės nei sportuoti, nei lavintis mokyklose. Kaip avinų bandai aiškins, kad visas biudžetas pajungtas konfliktuoja čia korumpuotų razbaininkų rėmimui ir jų pasirengusios prostitutės su išsigimusiais surogatiniais vaikais klykia, tik duokit, siųskit joms viską už dyką. Rusija LR grėsmės nekelia. Grėsmę kelia korumpuotieji Ukrainoje
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS