Griežtesnės karantino priemonės: pradinukams – ankstyvos atostogos | Diena.lt

GRIEŽTESNĖS KARANTINO PRIEMONĖS: PRADINUKAMS – ANKSTYVOS ATOSTOGOS

Ministrų kabinetui karantiną pratęsus iki pat metų pabaigos, pradinių klasių mokiniams skelbiamos itin ankstyvos kalėdinės atostogos, kurios prasidės jau kitą pirmadienį. Klaipėdoje yra beveik 8 tūkst. pradinukų, kurie, paskelbus antrąjį karantiną, ėjo į mokyklas. Kiti moksleiviai mokėsi nuotoliniu būdu.

Sugriežtinus karantiną vyresnieji toliau tęs mokslus nuotoliniu būdu, o pradinukai nuo pirmadienio, gruodžio 14-osios, pradės atostogauti.

Klaipėdoje yra beveik 8 tūkst. pradinukų, kuriems gerokai anksčiau nei įprastai prasidės kalėdinės atostogos.

Nuo šio trečiadienio ikimokyklinis, priešmokyklinis ir pradinis ugdymas toliau vyks tiesiogiai, bet ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigas rekomenduojama lankyti tik tiems vaikams, kurių tėvai neturi galimybių dirbti nuotoliniu būdu.

Iki šiol mokslas šalyje, lapkričio 7-ąją įvedus karantiną, išskyrus ugdymą darželiuose bei pradines klases, vyko nuotoliniu arba mišriu būdu.

Tačiau Palangos meras Šarūnas Vaitkus prieš kelias dienas pranešė, kad nelauks centrinės valdžios sprendimo ir jau nuo šio pirmadienio visi kurorto mokiniai, tiek pradinukai, tiek vyresnių klasių, mokosi nuotoliniu būdu.

"Jei griežtų priemonių nesiimtume šiandien, tikėtina, rytoj situacija taptų dar prastesnė. Manau, kad visi – tiek mokinių tėvai, tiek pedagogai – supras ir pritars, kad neturime teisės žaisti vaikų bei mokyklų darbuotojų sveikata", – aiškino meras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS