Gruodžio sąskaitos už šildymą Klaipėdoje mažesnės apie 30 proc. | Diena.lt

GRUODŽIO SĄSKAITOS UŽ ŠILDYMĄ KLAIPĖDOJE MAŽESNĖS APIE 30 PROC.

  • 0

Už gruodžio mėnesio centralizuoto šildymo paslaugas klaipėdiečiai ir Gargždų gyventojai iš AB „Klaipėdos energija“ gaus beveik trečdaliu mažesnes sąskaitas nei prieš metus.

„Nors atmintyje paskutinysis praėjusių metų mėnuo įstrigo kaip itin žiemiškas, pasižymėjęs medžius varčiusiomis audromis ir giliomis sniego pusnimis, lyginant su 2022 metų gruodžiu jis buvo 2,2°C šiltesnis. Vidutinė lauko oro temperatūra praėjusį mėnesį uostamiestyje siekė 1,5°C šilumos. Taip pat 2023 m. gruodį šilumos kaina AB „Klaipėdos energija“ klientams buvo 22 proc. mažesnė nei praeitų metų tuo pačiu laikotarpiu. Šios priežastys lėmė, kad mūsų klientams sąskaitos už gruodžio paslaugas bus apie 30 proc. mažesnės“, – teigė Rolandas Baltuonis, AB „Klaipėdos energija“ generalinis direktorius.

Pagal energetikų turimą statistiką, už 2023 m. gruodžio mėnesį 60 m² buto šildymas Klaipėdoje ar Gargžduose gyventojams vidutiniškai kainuos 65 eurus, kai pernai teko mokėti 93 eurus (sumos be PVM).

Be abejo, sąskaitos gyvenantiems naujuose, renovuotuose ir nerenovuotuose namuose bus skirtingos.

Taupiausi centralizuotos šilumos vartotojai gyvena renovuotuose namuose. Klaipėdoje už vieno kvadratinio metro apšildymą gruodį jiems teks mokėti tik 69 centus.

Gyvenantys naujos statybos namuose mokės 71 centą, o nerenovuotų namų savininkams kvadratinio metro apšildymas kainuos net 1,2 euro.

Taupesniam šilumos vartojimui įtakos turi ir modernus šilumos punktas. Gruodį vidutinis šilumos suvartojimas namuose, kur yra modernizuoti šilumos punktai (nepriklausoma sistema) buvo apie 10 proc. mažesnis nei namuose, kuriuose yra seni šilumos punktai.

„Sąskaitos dydį lemia ne tik oras lauke ar mūsų patiekiamos šilumos kaina. Esant toms pačioms sąlygoms sandarūs namai suvartoja dvigubai mažiau šilumos už nesandarius, nerenovuotus pastatus. Tad geriausias būdas taupyti ir mažinti įtaką planetos klimatui – rūpintis savo pastatų, šilumos punktų atnaujinimu“, – konstatavo R. Baltuonis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS