Gundymas vicemero postu | Diena.lt

GUNDYMAS VICEMERO POSTU

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas ir Neringos tarybos narys Narūnas Lendraitis gundomas sugrįžti į gimtąją Neringą. Politikas turėtų pakeisti iš pareigų atsistatydinusį vicemerą Dovydą Mikelį, tačiau tam šią savaitę dar turėtų pritarti Neringos politikai.

Permainos – šį ketvirtadienį

Didįjį ketvirtadienį, per tarybos posėdį, planuojamos permainos Neringos savivaldybės valdžioje.

Meras Darius Jasaitis siūlys tarybai iš jo pavaduotojo pareigų atleisti bendrapartietį socialdemokratą Dovydą Mikelį jo paties prašymu. D.Mikelio apsisprendimas nedetalizuojamas.

Į vicemero vietą per tą patį tarybos posėdį ketinama patvirtinti tarybos narį N.Lendraitį, kuris dar ne taip seniai priklausė Liberalų sąjūdžiui ir pastaruosius šešerius metus vadovauja Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros skyriui.

"Šiaip aš iš Lietuvos liberalų sąjūdžio esu išėjęs ir jokiai partijai kol kas nepriklausau. Tas išėjimas jau kurį laiką brendo, prašymą seniai buvau parašęs, nes man kilo daug abejonių dėl partijos ateities. Jei mane patvirtins į naujas pareigas, natūralu, teks tapti socialdemokratų frakcijos nariu, nes kitokių būdų užimti tą postą ir nėra", – teigė N.Lendraitis.

Norėtų grįžti į Nidą

Jei jo kandidatūrą patvirtintų, N.Lendraitis turėtų palikti darbą Klaipėdos savivaldybėje.

"Nei aš bėgu kur, nei ką. Tiesiog gavau tokį pasiūlymą. Ne paslaptis, aš Neringos savivaldybėje, kaip kultūros ir švietimo administratorius, dirbau 15 metų. Darbo sritį išmanau, žmones pažįstu, be to, esu Neringos tarybos narys. Turbūt meras sudėjo visus pliusus bei minusus ir nusprendė tarybai siūlyti mano kandidatūrą į vicemero postą", – dėstė N.Lendraitis.

Politikas neslėpė, kad jam šis grįžimas – savotiškas iššūkis, tik jau kitame amplua.

Vis dėlto jau kitais metais – savivaldybių tarybų rinkimai ir visiškai nereiškia, kad Neringos socialdemokratams juos pavyks laimėti. Tad faktiškai N.Lendraitis garantuotą darbo vietą Neringoje turės metus.

Ieškos skyriaus vadovo

Jei N.Lendraitis taps Neringos mero pavaduotoju, Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyrius liks be vadovo.

Esą tuo atveju turėtų būti skelbiamas konkursas ir ieškoma naujo žmogaus. Įmanomas ir kitas variantas – surasti rimtą specialistą regione ar iš kitų Lietuvos savivaldybių, kuris galėtų užimti Kultūros skyriaus vedėjo vietą vadinamuoju keitimo būdu.

Įstatymas tą numato. Teigiama, kad blogiausiu atveju, kol suras nuolatinį, kurį laiką Kultūros skyriui galėtų vadovauti pakaitinis darbuotojas.

"Mano darbas Klaipėdoje dabar yra valstybės tarnyba, bet darbo krūvių, emocinės įtampos ir kitų dalykų prasme, šitos mano pozicijos tikrai niekam nepavydėčiau. Aišku, Klaipėdoje labai daug "užsuktų" dalykų – ir pasirinkta strategija iki 2030 metų, ir buvusio policijos pastato įveiklinimas, bet Neringoje aš gimęs, augęs ir negaliu sakyti, kad man nerūpi, kaip mano gimtasis miestas vystysis", – tikino N.Lendraitis.

Šiuo metu N.Lendraitis gyvena Klaipėdoje, jei jį patvirtintų Neringos vicemero pareigoms, jam teks grįžti į Nidą.

Apie N.Lendraičio kandidatūrą į šį postą sklando įvairių nuomonių ir esą tai yra natūralu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

juk

zydas zydui ne priesas.......

Apgavo

Pamaniau pagaliau valdantieji Šulcą išmetė ir postą pasiūlė Lendraičiui :)))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS