Gydytojai galės varžytis dėl postų | Diena.lt

GYDYTOJAI GALĖS VARŽYTIS DĖL POSTŲ

Pretendentai, norintys vadovauti trims didžiausioms uostamiesčio savivaldybei pavaldžioms gydymo įstaigoms, jau gali ruošti dokumentus – kitą savaitę planuojama paskelbti konkursus vyriausiųjų gydytojų pareigoms užimti.

Privalo atleisti

Sveikatos priežiūros įstaigų vadovai, kurie šias pareigas eina ilgiau nei 10 metų, nuo šių metų liepos 1 dienos turi būti atleisti. Tokia nuostata įtvirtinta dar pernai įsigaliojusiame Sveikatos priežiūros įstaigų įstatyme.

Todėl nuo balandžio pradžios sveikatos priežiūros įstaigų steigėjai privalėjo pradėti konkursų organizavimo procedūras.

„Įstatymo laikomės, procedūros pradėtos – tiksliname sveikatos priežiūros įstaigų įstatų, vyriausiųjų gydytojų pareigybių aprašymus. Kitą savaitę, manau, tikrai paskelbsime ir konkursus šioms pareigoms užimti“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Jolita Grigaitienė.

Konkursuose bus ieškoma trijų uostamiesčio savivaldybei pavaldžių gydymo įstaigų vadovų, nes dabartiniai šias pareigas eina jau ilgiau nei 10 metų.

Tikrins STT

Savivaldybė paskelbs konkursus Klaipėdos universitetinės ligoninės, Klaipėdos vaikų ligoninės ir Klaipėdos sveikatos priežiūros centro vyriausiųjų gydytojų pareigoms užimti.

Dabartiniai šių įstaigų vadovai – Vinsas Janušonis, Klaudija Bobianskienė, Loreta Venckienė anksčiau „Klaipėdai“ yra teigę, kad tik tada, kai bus paskelbti konkursai, apsispręs, ar juose dalyvauti ir siekti toliau vadovauti įstaigoms.

„Išrinkti ligoninių ir sveikatos priežiūros centro vadovus tikrai suspėsime, nes pretendentų dokumentus priiminėsime dvi savaites. Vadinasi, laiko tikrai užteks“, – pabrėžė J.Grigaitienė.

Konkursai vyriausiųjų gydytojų pareigoms užimti turi įvykti bent jau iki birželio vidurio, nes jų laimėtojų reputaciją privalomai dar apie dvi savaites tikrina Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Konkursus laimėję vyriausieji gydytojai darbą turi pradėti liepos 1 dieną. Su jais bus sudaromos terminuotos penkerių metų sutartys.

Ministerija – pirmesnė

Klaipėdoje yra ir dvi Sveikatos apsaugos ministerijai pavaldžios gydymo įstaigos – Klaipėdos jūrininkų ligoninė ir Respublikinė Klaipėdos ligoninė, kurios vadovai Jonas Sąlyga ir Romaldas Sakalauskas taip pat dirba ilgiau nei 10 metų.

Konkursai šių įstaigų vyriausiųjų gydytojų pareigoms užimti jau paskelbti – pretendentų dokumentai priimami iki balandžio 29 dienos.

Per savaitę dar turi paaiškėti ir tai, ar Seimas nuspręs kreiptis į Konstitucinį Teismą, kad jis išaiškintų, ar kadencijų trukmės nustatymas vyriausiesiems gydytojams neprieštarauja pagrindiniam šalies įstatymui.

Jei dauguma parlamentarų nutars, jog reikia kreiptis į Konstitucinį Teismą, įstatymo, dėl kurio ilgamečiai vyriausieji gydytojai turi būti atleisti iš pareigų, galiojimas bus sustabdytas.

„Jei taip nutiks, tuomet mes nebeskelbsime konkursų. Nematau jokios problemos“, – teigė J.Grigaitienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

as

PAZIUREKIT I APLINKYBES KOKIA VAIKU LIGONINE BUVO IKI K.BOBIANSKINIES DARBO IR KOKIA JI DABAR YRA ZYMIAI SUTVARKYTA TAI CIA REISKIA VADOVO GERAS VADOVAVIMAS TAI KAM KEISTI GALI VEL LIGONINE NUSTEKENTI AS UZ BOBIANSKIENE TEGUL JI VADOVAUJA IR VAIKAM GERA DARBA DARO

skaitytojas

užtenka dviejų kadensijų ,juk mes ne sovietiniais laikais gyvename ,kai sėdi postuose iki senatvės ,pagal japonų atliktus tyrimus ,geriau 50 metų vadova atleisti ir į pensiją ir skirti jaunesnį ,kitaip jokio progreso nera ko tikėtis ,be to visada sėdint ilgai vadovo poste didėja proporcingai korupcijos tikimybė ,bet pas mus tai dar gilus komunistinio rėžimo palikimas ,tik partijos nariams ir kaip sakoma veterany umirajat na rabočiam postu.

algimantas

salyga istojo net soc demu partija kad tik liktu poste kas per siltumas posto auditas turetu patikrinti ir kur savo privatu atsidare kur salygiene vadovauja visi jie turi prisivoge.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS