Gyventojai toliau kenčia dvoką | Diena.lt

GYVENTOJAI TOLIAU KENČIA DVOKĄ

Sportininkų gatvės 8 numeriu pažymėto namo gyventojai toliau kenčia dvoką laiptinėje, parazitus, kurie atkeliauja iš kaimynės buto. Garbaus amžiaus moteris į savo namus tempia atliekas iš konteinerių. Tikimasi, kad problemą padės išspręsti teismas.

Apie rūpesčius, su kuriais susiduria Sportininkų gatvės 8 namo gyventojai, dienraštis „Klaipėda“ rašė prieš keletą mėnesių. Gyventojai guodėsi, kad kenčia dėl savo kaimynės, kuri į butą tempia atliekas iš konteinerių. Ši problema tęsiasi jau dešimtmetį.

Žmones vargina baisus dvokas laiptinėje, jie nespėja nuodyti parazitų, baiminasi infekcinių ligų.

Gyventojai nebesuskaičiuoja, kiek raštų įvairioms institucijoms parašė, bandydami spręsti problemą. Tačiau moteris nei tikrintojų, nei namų valdų atstovų į butą neįsileidžia. Tad niekas negali įvertinti, koks pavojus kyla kaimynams.

Dabar viliamasi, kad problemą padės išspręsti teismas. Dokumentai jau pateikti. Teismo prašoma, kad įpareigotų moterį įsileisti namų valdų atstovus, tikrintojus arba suteiktų teisę pastariesiems patiems patekti į moters butą.

„Procesas pradėtas. Tikimės, kad problemą pavyks išspręsti. Jei teismas suteiktų leidimą patekti į butą, kviestumėmės tarnybas, viską apžiūrėtume, rašytume aktus ir galvotume, kaip spręsti situaciją“, – komentavo daugiabutį namą administruojančios įmonės „Vitės valdos“ direktorius Vaidas Barakauskas.

Vadovas pasakojo, kad dabartinės situacijos neapsikenčiantys gyventojai patys sutiko laikinai apmokėti teismo išlaidas. Vėliau jos bus išieškomos iš buvo savininkės.

Kiek gali užtrukti procesas, V.Barakauskas negalėjo pasakyti. Tačiau, anot vadovo, jis nėra trumpas.

„Buvo atvejis, kai renovavome namą J.Zauerveino gatvėje. Vienas gyventojas neįsileido į butą, kad darbininkai sumontuotų radiatorius. Kreipėmės į teismą. Procesas truko dvejus metus“, – pasakojo V.Barakauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Andrius

Toks pat butas yra ir Laukininku 8 - 17

joooo

Toks butas yra ir Paryžiaus komunos 18 name, taip pat rašė...tik čia dvokas dėl šunų. Nieko neįmanoma padaryt.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS