Gyventojus skiepys ir per Jūros šventę | Diena.lt

GYVENTOJUS SKIEPYS IR PER JŪROS ŠVENTĘ

Mobili vakcinavimo komanda uostamiestyje jau ketvirtą savaitę tęs savo misiją. Klaipėdos miesto poliklinikos vadovės Loretos Venckienės teigimu, skiepų autobusiuke gyventojai vakcinuojami bus ir Jūros šventės metu – Atgimimo aikštėje bei Kruizinių laivų terminale.

Šeštadienį prie prekybos centro "Akropolis" skiepų autobusiuke pasiskiepijo 224 gyventojai.

Prieš tai, ketvirtadienį, liepos 15 d., kai autobusiukas stovėjo prie prekybos centro "Bandužiai", buvo paskiepyta 180 žmonių.

Skiepų autobusiuko mobili vakcinavimo komanda darbuojasi jau ketvirtą savaitę. Per tą laiką jame paskiepytų asmenų skaičius artėja prie tūkstančio.

"Dirbsime ir per Jūros šventę, skiepų autobusiukas kvies Atgimimo aikštėje ir Kruizinių laivų terminale, tad visi norintieji turės galimybę pasiskiepyti nuo COVID-19", – dienraščiui teigė L.Venckienė.

Išankstinės registracijos nereikia, norint pasiskiepyti, užtenka turėti asmens dokumentą.

Gyventojai bus skiepijami "Janssen" vakcina – jos pakanka vienos dozės, tad planuoti laiko antram skiepui nereikia.

Šia vakcina gali būti skiepijami asmenys nuo 18 metų.

Mobilusis autobusiukas – skiepijimo veiklai pritaikytas greitosios pagalbos automobilis, kuriame užtikrinamos visos saugumo ir higienos sąlygos, reguliari dezinfekcija.

Skiepijimo komandą pastebėti bus nesunku – šalia greitosios automobilio bus pastatytas ir informacinis stendas.

Tolimesnės skiepų autobusiuko buvimo vietos ir tolesnės datos bus paskelbtos atskirai savivaldybės interneto tinklalapyje.

Klaipėdoje iš viso jau yra paskiepyta 56 479 žmonės, tai yra 37,9 proc. klaipėdiečių.

Šiandien ir rytoj nuo 11 iki 16 val. gyventojai kviečiami atvykti prie prekybos centro "Lidl", Taikos pr. 66, kur turės galimybę pasiskiepyti nuo COVID-19 "Janssen" vakcina  Nacionalinio kraujo centro palapinėje.

Vakcinacijos procesas vyks gyvos eilės principu, be išankstinės registracijos. Su savimi reikia turėti asmens dokumentą.

Vidutiniškai Lietuvoje jau paskiepyta apie 45 proc. gyventojų.

Pirmauja viena mažiausių – Neringos savivaldybė, kurioje vakcinuota 86 proc. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Realybė

Gerda tu dūra ar kaip čia suprast tokias nesąmones rašinėji?

Gerda

Po skiepo bent savaitę turi namie saviizoliacijoj sėdėt, o čia jau negalioja?, įsivarei užkrato į petį ir lakstai po šventę, visus užkrėtinėt, perkaitot smegenis, ar jums čia pasekmės po skiepo?, bet greičiausiai pastarasis variantas, nes ir Juknevičienei tas pats pasireiškė po skiepų - silpnaprotystė.

čirvirvai čirvirvau

A taigi nelaukiami nesiskiepiję šventėje, sakė meras. Tai skiepys jau paskiepytus, kad būtų jau "konkretus" skiepas. Tikras skiepas, ne tas, kur jau pasiskiepijot, nes neapsaugo, o šitas tai tikrai bus tikras, jau patikėkit...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS