Herkaus Manto gatvėje ilgėja autobusų juosta | Diena.lt

HERKAUS MANTO GATVĖJE ILGĖJA AUTOBUSŲ JUOSTA

Herkaus Manto gatvės ruože nuo Lietuvininkų aikštės iki viaduko lengvųjų automobilių vairuotojai turės sutilpti vienoje eismo juostoje. Netrukus šioje arterijos dalyje bus pratęsta autobusų juosta. Ja galės riedėti ir elektromobiliai.

Judriose uostamiesčio gatvėse daugėja raide A pažymėtų eismo juostų.

Šiomis dienomis raide A pažymėtos juostos tęsimo darbai prasidėjo ir Herkaus Manto gatvės ruože nuo Lietuvininkų aikštės iki virš arterijos einančio viaduko.

Šios savaitės pradžioje kelininkai nugrandė įprastą eismo juostos žymėjimą. Pašnekovės teigimu, pabaigus darbus Taikos pr. darbininkai persikels ir naująją juostą pažymės ir šioje arterijoje.

„Dabar tvarko Taikos pr. dalyje nuo Kauno g. Vėliau dar turės pažymėti nuo Sausio 15-osios iki turgaus ir tada persikels į Herkaus Manto gatvę. Darbai vyksta pagal suderintą schemą“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Milda Enciutė.

Šioje arterijoje pratęsus minėtą eismo juostą, ja galės riedėti ne tik autobusai, bet ir elektromobiliai.

„Klaipėda“ jau rašė, kad uostamiestyje prieš kurį laiką nuspręsta gerinti eismo sąlygas šioms aplinkos neteršiančioms transporto priemonėms. Dalyje viešajam transportui skirtų juostų šalia A raidės jau atsirado tokio automobilio simbolis. Tiesa, kol kas elektromobilių Klaipėdoje nėra daug.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

RK.

Man, kaip vairuotojui šie pokyčiai nekelia džiugesio. Bet manau, kad jie yra teisingi. Galų gale mieste turės būti pasiekta, kad važiuoti viešuoju transportu bus daug greičiau, saugiau ir pigiau nei mašina. Tiesa yra problema - nėra šios autobusų juostos kontrolės, daug vairuotojų nesilaiko ženklinimo reikalavimų.

Andrius.

Idiotai!!! Miesto valdzia nebemoka tvarkytis su eismu. Vietoi to kad kazka rimto darytu, tai jie piesimu uzsiima. Su...i dailininkai!!!

tokie dalykai

galetupilieciai stengtis vazineti viesuoju transportu, ne tik del srautu mazinimo, bet ir atsizvelgti i miesto oro užterstuma.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS