Į bibliotekos vadovus – trys pretendentai | Diena.lt

Į BIBLIOTEKOS VADOVUS – TRYS PRETENDENTAI

Tapti Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos direktoriumi pretenduoja trys kandidatai. Kuris jų laimės konkursą, gali paaiškėti jau gegužės 3-iąją. Bibliotekos vadovo prireikė, kai vasario pabaigoje netikėtai mirė įstaigos direktorė Laima Pačebutienė.

Beveik du mėnesius bibliotekai vadovavusi direktorė netikėtai mirė vasario pabaigoje. Moteris nuo sausio pradžios pakeitė ilgametį bibliotekos vadovą, rašytoją Juozą Šikšnelį.

L.Pačebutienė Klaipėdos apskrities viešajai I.Simonaitytės bibliotekai skyrė 29 gyvenimo metus, savo karjerą pradėjusi dar būdama Vilniaus universiteto studentė, čia ji atliko ir praktiką. Vėliau ilgus metus buvo direktoriaus pavaduotoja.

L.Pačebutienė organizavo edukacinius, profesinio pažinimo ir kvalifikacijos tobulinimo renginius bibliotekų specialistams, buvo Klaipėdos knygų mugės organizatorė ir siela.

2011-aisiais apdovanota Kultūros ministerijos premija už bibliotekininkystės, bibliografijos, knygotyros mokslinius tyrinėjimus bei praktinę veiklą. Pernai, besibaigiant tuomečio bibliotekos vadovo J.Šikšnelio kadencijai, moteris dalyvavo konkurse ir jį laimėjo.

Pastaruosius mėnesius laikinąja įstaigos vadove yra paskirta Kristina Kundrotienė.

"Gegužės 3 d. vyks konkursas šioms pareigoms užimti. Mūsų žiniomis, yra trys kandidatai. Ar kas nors pretenduoja iš Klaipėdos, nežinau. Laukime konkurso baigties", – teigė Kultūros ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Jana Mikulevič.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS