Į butą šiukšlių nebetempia | Diena.lt

Į BUTĄ ŠIUKŠLIŲ NEBETEMPIA

Garbaus amžiaus moteris, gyvenanti Sportininkų gatvės 8-ajame daugiabučiame name, atliekų iš konteinerių savo būste nebekaupia. Panašu, kad tokiems pokyčiams įtakos turėjo pastato prižiūrėtojo iniciatyva iškuopti pensininkės butą.

Garbaus amžiaus moters butas buvo švarinamas prieš daugiau nei mėnesį. Dienraštis „Klaipėda“ jau rašė, kad šiuos darbus inicijavo daugiabučio namo administratorius „Vitės valdos“.

Pagalbos į jį kreipėsi gyventojai. Kaimynai daugiau nei dešimt metų kentė baisią smarvę, lakstančius tarakonus ir kitus parazitus, kurie atkeliaudavo iš moters buto. Ji į savo būstą tempė įvairias atliekas iš konteinerių.

Norėdami išspręsti problemą, gyventojai kreipėsi į įvairias instancijas. Ilgą laiką bandymai nebuvo sėkmingi, tačiau galiausiai butas buvo iškuoptas.

Į klaipėdietės patalpas patekta gavus teismo leidimą. Tokių veiksmų imtis reikėjo, nes garbaus amžiaus moteris į butą nieko neįsileido.

Įmonės „Vitės valdos“ darbuotojai pensininkės butą tvarkė tris dienas. Vaizdas ten šokiravo, mat atliekos siekė lubas, visur ropojo tarakonai. Atidarius duris, iš buto pasklido baisi smarvė.

Iš klaipėdietės namų išvežta apie 60 kubinių metrų atliekų. Visą buto tvarkymo procesą fiksavo antstolis. Šiukšlės buvo metamos į stambiosioms atliekoms skirtus didelius konteinerius.

Įmonės „Vitės valdos“ direktorius Vaidas Barakauskas pasakojo, kad tik iškuopus butą moteris susivokė, ką daro. Ji pati pradėjo tvarkytis. Baimintasi, kad pensininkė gali vėl pradėti tempti atliekas į butą, tačiau praėjus daugiau nei mėnesiui to nebuvo pastebėta.

„Viskas tvarkinga. Kol kas moteris tikrai netempia atliekų iš konteinerių į butą. Gyvena tvarkingai. Gal jai reikėjo tokio spyrio. Tai gali paaiškinti tik psichologai“, – tvirtino vadovas.

V.Barakauskas pasakojo, kad klaipėdietė jau atsiskaitė už buto išvalymą. Šie darbai atsiėjo apie 2,5 tūkst. eurų.

„Džiaugiamės, kad viskas baigėsi sėkmingai“, – komentavo direktorius.

Šis atvejis pirmas uostamiestyje, kai būstas, į kurį tempiamos šiukšlės, buvo iškraustytas be savininko sutikimo, o gavus teismo leidimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Džiuljeta

Man tik įdomu, kokiu būdu moteris susimokėjo tokią didelę sumą per mėnesį, jei gyveno iš to, ką parsinešdavo iš konteinerių?

irma

saunuoliai, kad su tokiais bubiais emetes reikiamu priemonu!

Dirbti nenori

Eikite dirbti ir ieskoti naujienas naudingas, ši naujiena mums tikrai neįdomi .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS