Į globalias problemas – lokaliai | Diena.lt

Į GLOBALIAS PROBLEMAS – LOKALIAI

Vakar pas Klaipėdos merą apsilankiusi asociacijos "Žalia banga" pirmininkė Dalia Žukienė išreiškė rūpestį dėl liūdnų visuotinio atšilimo pasekmių.

Su gėlėmis miesto rotušėje pasirodžiusi D.Žukienė su Vytautu Grubliausku aptarė klimato kaitą ir Klaipėdos vaidmenį šiame procese.

"Visuomeninės organizacijos atstovė pristatė savo siūlymus, vienas jų – kiek įmanoma daugiau investuoti į švietimą, populiarinimą", – teigė pašnekovas.

Anot mero, dar viena dėmesio verta idėja – sudaryti darbo grupę, kuri koordinuotų veiksmus, vykstančius vietos savivaldos lygmeniu.

Tai galėtų apimti švietimą, miesto ūkį ir kitas sritis.

"Artimiausiu metu išanalizuosime tokios darbo grupės steigimą, apsispręsime, ką į ją kviesti, ir kelsime užduotį paruošti programą. Žinoma, turbūt mes nepadarysime daugiau nei pasaulio galingieji, tačiau savo lauke vis tiek galime nuveikti kažką naudingo", – kalbėjo meras.

Visame pasaulyje jau daugybę metų netyla kalbos apie visuotinį atšilimą ir šios problemos rimtumą.

Dėl jo tirpsta ledynai, kyla vandens lygis, mažėja augalijos, silpnėja upių srovė. Gali kisti ir kritulių kiekis, prasidėti didelės sausros arba potvyniai.

Dėl globalinio atšilimo gali kilti net stiprūs vėjai, viesulai.

Pagrindinės priežastys, dėl kurių globalinis atšilimas vis stiprėja, yra ugnikalnių išsiveržimai, žmonių ūkinė veikla, automobilių išmetamosios dujos, gamyklų išmetamos dujos, šiukšlių perteklius.

Dėl to susidaro šiltnamio efektas, kuris skatina tirpti ledynus.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Kviečiu pasižiūrėti

kaip 'žavingai' dirba žurnaliūgos - pas merą nuolat eina delegacijos dėl miesto problemų, dėl kultūros klausimų, jaunimo ar sveikatos, sporto atstovai. Galų gale, netgi svečiai iš kitų miestų ar užsienio.Ir kažkaip Klaipėdos dienraštis nieko, apart šitos nelaimingos senjoros, nefiksuoja ir kitais lankytojais ar svečiais nesidomi.

Anonimui Pidarui

,,,,......Ir klizmą padarėmė, o jis vis tiek tyli".

Anonimui Pidarui

Ir čia šūdą mali.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS