Į Klaipėdą atplaukė naujas „Novatek“ SGD krovinys | Diena.lt

Į KLAIPĖDĄ ATPLAUKĖ NAUJAS „NOVATEK“ SGD KROVINYS

  • 4

Į Klaipėdą sekmadienį atplaukė naujas nedidelis Rusijos dujų kompanijos „Novatek“ suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) krovinys.

Portalų marinetraffic.com, myshiptracking.com ir vesselfinder.com duomenimis, dujovežis „Coral Favia“ atvyko iš Vysocko, kur yra „Novatek“ SGD gamykla, ir ryte prisišvartavo prie Klaipėdos SGD terminalo laivo-saugyklos „Independence“.

Terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“ yra patvirtinusi BNS, kad „Coral Favia“ gabena 9,5 tūkst. kub. metrų SGD. Operatorė nedetalizuoja dujų tiekėjų ar pirkėjų.

Spalį prasidėjusiais naujais dujų metais tai yra jau trečiasis „Novatek“ krovinys (visi jie nedideli – po 9,5 tūkst. kubinių metrų). Į Klaipėdą spalį atplaukė ir du dideli dujovežiai iš Norvegijos Melkojos uosto, kur yra „Equinor“ SGD gamykla. Vienas iš pastarųjų buvo skirtas žaliavų prekybos grupės „Imlitex Holdings“ bendrovei „Imlitex“, tą ji yra patvirtinusi BNS.

BNS žiniomis, SGD terminalu toliau naudosis Jonavos trąšų gamintoja „Achema“ (veikiausiai, jai ir skirtas naujasis „Novatek“ krovinys), taip pat elektros ir dujų tiekimo bendrovė „Ignitis“ (buvęs „Lietuvos energijos tiekimas“). Nė viena iš šių Lietuvos bendrovių neįvardija savo tiekėjų. 

Terminale naujuoju periodu planuojama išdujinti 10,959 teravatvalandės SGD (maždaug 11 didelių dujovežių).

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tomas

Tiesiog gaila tokių Klaipėdos įmonių vadovų ir Lietuvos piliečių, kurie už rusiškus tapetus parduoda savo pilietinę sąžinę ir save. Menkystos.

Anonimas

O mes mokam uz rusiskas dujas lyg tai butu amerikoniskos 3 kartus brangiau. Eiiiii lietuviski pederasai, RUUUUSAIIIII PUOLAAAAA .....

GD

Artūrui NOVATEK yra ne GAZPROM dalis,o privati kompanija,kurios nemažą dalį akcijų turi užsienio kompanijos.Be to,NOVATEK berods 12 metų visiškai atleista nuo BET KOKIŲ mokesčių į Rusijos biudžetą,todėl ir kainą gerą gali pasiūlyti.Tai kodėl nepirkti ? SGD terminalas savo užduotį - užtikrinti nepriklausomybę nuo vieniintelio tiekėjo-Rusijos VALSTYBINĖS kompanijos (monopolisto) GAZPROM,vykdo 100 proc.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS