Į Klaipėdą vėl plauks laineriai | Diena.lt

Į KLAIPĖDĄ VĖL PLAUKS LAINERIAI

Kruizinių kompanijų komerciniai planai artimiausiems trejiems metams optimistiniai – vien kitąmet į Klaipėdą užsiregistravo atplaukti daugiau nei pusšimtis turistinių lainerių. Šiųmetis kruizinių laivų sezonas uostamiestyje buvo trumpiausias per visą laivybos istoriją – sulaukta vos dviejų turistinių laivų.

Pildomas registracijos sąrašas

Jau yra sudarytas kruizinių laivų atvykimo grafikas 2022 ir 2023 m., taip pat pildomas keleivinių lainerių, ketinančių atvykti į Klaipėdą 2024-aisiais, registracijos sąrašas.

Jei pandeminė situacija pagerės, kitais metais turėtų atplaukti 59 kruiziniai laivai.

Balandžio 12-ąją pirmasis turėtų atvykti 144 m ilgio laivas "Hamburg", o kitų metų sezoną turėtų uždaryti spalio 13 d. į uostamiestį planuojantis atplaukti beveik 300 m ilgio laineris "Mein Schiff 4".

Ne ką mažiau optimistiškai dėliojami ir 2023 m. kruizinio sezono planai – į Klaipėdą šiuo metu užsiregistravo atplaukti 51 keleivinis laivas.

2023 m. sezoną balandžio 21 d. turėtų pradėti tas pats laivas "Hamburg".

Be to, 2023 m. Klaipėdoje net tris kartus (gegužės 16, birželio 6 ir rugpjūčio 20 d.) lankysis 315 m ilgio jūrų milžinas "Celebrity Silhouette", plaukiojantis su Maltos vėliava.

Šis laivas uostamiestyje turėtų viešėti pirmąkart.

2023 m. į Klaipėdą atplauks ir dar vienas vandenų gigantas – beveik metru ilgesnis už "Celebrity Silhouette" laineris "Mein Shiff 1" (315,7 m).

Net trys laivai – "Europe 2", "Serenade of the Seas" bei "Europe" į Klaipėdą jau užsiregistravo atvykti ir 2024 m.

Šis sąrašas dar bus pildomas.

Trumpiausias kruizinis sezonas

2021-ųjų kruizinės laivybos sezonas buvo pats trumpiausias per visą Klaipėdos laivybos istoriją.

Po daugiau nei dvejų metų pertraukos, kai visą pasaulį apėmė koronaviruso pandemija, rugpjūtį Klaipėdoje viešėjo pirmasis ir lig tol vienintelis keleivinis laivas "Artania", po to rugsėjo 2-ąją atplaukė dar vienas – "Marina".

Šiuo laivu atvyko ir pats kruizinės laivybos linijos "Oceania" prezidentas, kuriam priklauso ir laivas "Marina".

Svečias buvo atvykęs ne oficialaus vizito, o atostogauti, užsisakė privatų turą, taigi specialisto akimis įvertino Klaipėdos miestą.

Tai geras ženklas, nes panašu, kad kitais ir dar kitais metais "Marina" į Klaipėdą suplanavo užsukti net po keturis kartus.

Agentūros nestokoja optimizmo

Klaipėdos turizmo informacijos centro vadovė Romena Savickienė tvirtino, kad kol kas dėl būsimų planų džiaugtis dar ankstoka, nes viskas priklausys nuo to, ar pandemija bus suvaldyta.

"Šiaip turime vilčių, nes kruizinės kompanijos dabar dirba tik su vakcinuotais klientais. Tiek turizmo agentūros, tiek laivybos bendrovės ruošiasi kitų metų sezonui", – patikino R.Savickienė.

Pernai į Klaipėdą dėl pandemijos neatplaukė nė vienas kruizinis laivas.

Šiais metais buvo susiruošę atvykti per pusę šimto, bet dėl nesibaigiančio viruso siautėjimo savo vizitus atšaukė beveik visi, išskyrus "Artanią" ir "Mariną".

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Valiooooo!

Pandemija baigėsi!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS