Į „Klaipėdos švenčių“ postą – penki kandidatai | Diena.lt

Į „KLAIPĖDOS ŠVENČIŲ“ POSTĄ – PENKI KANDIDATAI

Klaipėdos mero sudaryta atrankos komisija trečiadienį turės apsispręsti, kas vadovaus viešajai įstaigai "Klaipėdos šventės". Į postą pretenduoja penki kandidatai. Per šiuos metus tai jau ketvirtas kartas, kai tenka ieškoti direktoriaus šiai mieste viešus renginius organizuojančiai įstaigai.

Rytoj turėtų paaiškėti, kas gi vadovaus įstaigai "Klaipėdos šventės".

Atrankoje šįsyk dalyvaujančių pretendentų tapatybės neatskleidžiamos.

Viešųjų konkursų konfidencialumas – seniai priimta norma. Juose dalyvaujančių kandidatų pavardės nėra viešai skelbiamos net ir tada, kai procedūros baigiamos.

Skelbiama tik laimėtojo pavardė, kai su juo pasirašoma darbo sutartis.

Nuo metų pradžios iki rugsėjo 1-osios uostamiesčio viešojoje įstaigoje "Klaipėdos šventės" iš pareigų pasitraukus jau trečiam direktoriui, bandoma ieškoti dar vieno vadovo.

Pirmąkart "Klaipėdos švenčių" direktoriaus vieta šiemet atsilaisvino po to, kai metų pradžioje iš šio posto pasitraukė Romandas Žiubrys, pareigas ėjęs nuo 2013 m. kovo.

Kontrolierių dėmesio vis sulaukdavęs įstaigos vadovas darbo sutartį nutraukė "šalių susitarimu".

R.Žiubrio išėjimas sutapo su įstaigos "Klaipėdos šventės" auditu, buvęs vadovas buvo įvertintas ir Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos.

R.Žiubriui pasitraukus, "Klaipėdos šventės" be nuolatinio direktoriaus buvo neilgai. Pirmajame konkurse dalyvavo septyni žmonės.

Vienas jų – Ovidijus Zibalis, kuris nuo 2005-ųjų iki šių metų pradžios vadovavo Klaipėdos "Akropoliui".

Laimėjęs konkursą jis "Klaipėdos šventėms" pradėjo vadovauti balandžio 2-ąją ir šiame poste išbuvo vos tris savaites, tačiau kodėl pasitraukė, neviešinta.

Po to įvyko dar vienas konkursas, jame dalyvavo penki pretendentai.

Jį laimėjo buvęs Prezidento Gitano Nausėdos patarėjas Liutauras Galinis, šį kovą "dėl asmeninių priežasčių" palikęs prezidentūrą.

L.Galinis "Klaipėdos šventėms" pradėjo vadovauti birželio 14-ąją, tačiau ir jis nuo rugsėjo 1-osios ten nebedirba.

Trečiadienį galbūt pagaliau paaiškės, kas vadovaus viešas šventes mieste organizuojančiai įstaigai.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

dėl žvejų rūmų

Asmeniškai nepažįstu vadovo, bet man Žvejų rūmai mirę nuo 1990-ųjų. Jokio viešinimo, jokių koncertų, jokių kvietimų, neaišku kas ten bevyksta be rinkimų apylinkės. O 90-aisiais ohoho koks veiksmas vyko... Negeras ženklas vadovui.

Klpd.

Galėjot konkrečiau parašyti ką kas kam pažadėjo ir kaip finansuot susitarė kad neseniai kandidatų visai nebuvo o dabar tik šast - net 5:D))

Kažkaip visur ateina tik prastesni vadovai

Žvejų rūmams vadovauja puikus, išmanantis savo darbą ir miesto bei savo institucijos reikalus, vadovas. Geresnio šiuo metu tikrai nerasite.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS