Į klases – dar daugiau Klaipėdos moksleivių | Diena.lt

Į KLASES – DAR DAUGIAU KLAIPĖDOS MOKSLEIVIŲ

Penktokai ir aštuntokai į mokyklas Klaipėdoje galėtų grįžti jau gegužės pradžioje. Netrukus po jų į klases būtų leidžiami ir 9–11 klasių moksleiviai. Kaip saugiai organizuoti kontaktinį ugdymą mokyklose, penktadienį uostamiesčio meras aptarė su Švietimo, mokslo ir sporto bei Sveikatos apsaugos ministerijos atstovais.

„Diskusinis susitikimas, kuriame galutinių sprendimų kol kas  nepriėmėme. Bet ministerija rekomenduoja viską spręsti šachmatiniu principu. Arba grįžta dalis klasių, arba savaitę – viena, savaitę – kita klasė. Dėl grįžimo į klases kitą savaitę teks rimtai padirbėti tiek bendruomenėms, tiek savivaldybei“, – po pasitarimo kalbėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Mokyklų bendruomenės, tėveliai, savivaldybės ir, aišku, sveikatos priežiūros specialistai, – niekas neturėtų likti nuošaly.

Ugdymo procesą atnaujinti gegužės 3 d. gali savivaldybės, kuriose fiksuojama mažiau nei 200 naujų COVID-19 atvejų, tenkančių šimtui tūkstančių gyventojų per 14 d. Klaipėda kol kas yra viena jų.

„Šiandien yra užbrėžta data, bet ji nėra privaloma. Kiekviena savivaldybė, matyt, žiūrės pagal savo galimybes ir situaciją“, – patikslino uostamiesčio vadovas.

Pasak jo, pasitarime daug diskutuota, kas yra geriau, – moksleivių tyrimas kaupinių metodu, kai bendrai tiriama iki penkių asmenų, ar greitaisiais antigenų testais.

„Iš pradžių greitieji antigenų testai atrodė patraukliai. Bet juos naudoti ne taip paprasta. Reikia, kad procesą prižiūrėtų specialistai. O mokykloje jų nėra“, – sakė V.Grubliauskas.

Pasitarime dar kartą atkreiptas dėmesys, kad valdant pandemiją trūksta žmonių.

„Jų reikia visur – ir testuojant, ir vakcinuojant, ir dabar papildomai tiriant grįžtančiuosius į mokyklas“, – teigė meras.

Taip pat svarstyta galimybė mokinius testuoti mokyklose prižiūrint specialistams, o mokytojus – mobiliuose punktuose.

„Tai nebus toks paprastas ir lengvas procesas, kaip norėtųsi, bet tikiu, susitvarkysime ir rasime sprendimus. Tik telktis teks visiems. Mokyklų bendruomenės, tėveliai, savivaldybės ir, aišku, sveikatos priežiūros specialistai, – niekas neturėtų likti nuošaly“, – po pasitarimo kalbėjo Klaipėdos meras V.Grubliauskas.

Šiuo metu pamokos mokyklose vyksta tik pradinių klasių moksleiviams.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Liudmila

As irgi pries kad dabar leisti vaikus I mokykla

Rytinisvejas

Nenorim i mokyklą! Ji

Tėvai už nuotolinį

Kur kreiptis, kad leistų vaikui toliau mokytis nuotoliniu? Ar yra peticijų už nuotolinio mokymo tęsimą? Pasirašyčiau...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS