Į krantą traukiamas apvirtęs laivas kurėnas | Diena.lt

Į KRANTĄ TRAUKIAMAS APVIRTĘS LAIVAS KURĖNAS

  • 5

Į krantą pirmadienį pradėtas traukti apvirtęs kurėnas, BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Klaipėdos pajėgų valdymo skyriaus viršininkas Vaidas Masiliauskas.

„Mes patempėm apie pusę kilometro, iki Šturmų kaimo liko toks pat atstumas. Nutrūko virvė, dabar vėl bandome rišti“, – sakė V. Masiliauskas.

Jis sakė, kad tempimo operaciją sunkina didelis bangavimas ir seklumos. Laivą į krantą tikimasi atgabenti šiandien arba rytoj.

„Laivas buvo apsivertęs. Mes jį bandėme atversti, bet neišėjo. Laivas yra atsirėmęs į dugną“, – teigė V. Masiliauskas.

Šeštadienį vakare buvo rastas laivo kapitono Romaldo Adomavičiaus kūnas. Kūną vandens paviršiuje pastebėjo pasieniečiai.

Klaipėdos jūrų muziejui priklausantis laivas kurėnas Kuršių mariose apsivertė praėjusios savaitės antradienį. Du juo plaukusius įgulos narius pavyko išgelbėti, tačiau laivo kapitono, Laivybos istorijos skyriaus vyriausiojo muziejininko-istoriko R. Adomavičiaus iš pradžių rasti nepavyko.

Abu išgyvenusieji dėvėjo gelbėjimosi liemenes, o R. Adomavičius jos apsivilkęs nebuvo.

Vienas įgulos narys bandė išgelbėti į marias nublokštą kapitoną jam mesdamas plūdurą, bet jis jo nepagavo ir greitai dingo bangose.

Laivas plaukė į Nacionalinės ekspedicijos laivų sąplauką, ji turėjo vykti Kaune liepos 6 dieną.

Kurėnui plaukiant mariomis prasidėjo audra. Antradienį pajūryje vėjo greitis siekė 15–17 metrų per sekundę, gūsių metu – iki 20 metrų per sekundę, tačiau laivyba uoste ribojama nebuvo.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

O tai ka

Negalima pririst pora pripuciamu pontonu o netraukt dugnu,kazkokia juokinga gelbejimo operacija...

Anonimas

Net laukiniai apsivelka gelbėjimo liemenes plaukdami į Europą. O čia kapitonas iš europietiškos Lietuvos nesugebėjo to padaryti..

Anonimas

Na lietuviski pridurkai paaiskinkit kaip galima traukti paskendusi ir apvirtusi laiva? Tiktai gilaus kaimo baudziauninkas taip gali sugalvoti. Pridurku krastas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS